Dr. Michael Laitman

Hogyan látod az utat

Zohár könyv,”Mispatim”: “A lelkek azok a kicsiny gyermekek lelkei, akik az anyjuk erejéből szopnak. A Teremtő azt látja, hogy ha ők léteznének a világban, akkor ők elszáradnának és savanyúvá válnának, ezáltal ő addig gyüjti össze őket, mig ők kicsik, amikor ők még egy jó illatot árasztanak magukból”

Ne feletjsuk el, hogy  itt a saját megszezési vágyról beszélünk, amely ilyen részekre van osztva. Ezek a részek korrekción mennek keresztül és nevezzük  mindenféle nevekben: ” gyerekek”, “nők”, “férfiak”, “szolgálólanyok”, “főpap”, “hajadonok” , bölcs tanitvány”, faggyú” és még más nevek.

Egyetlen olyan szó sem a valóságból, a Zohár könyvében, minden, beleértve ezt a világót is, amely ne lenne a  vágyaik formájának a pontja. A Kabbala Tudománya, segit minket a fényen keresztül, hogy megmutathassuk  ezt a vágyat, hogy: ki ő, hogyan van ez beirányodva, hogyan ellentétes, hogyan terjed ki, mi hiányzik . Mit tegyünk ezekkel a vágyakkal.

Mondjuk azt, hogy létezik egy hatalmas világ előttünk. Ez az ahogy mi érezzuk. Ezek a vágyaknak a formái, ha mi tudnánk ezt, akkor mi nem a külsőséget látnánk, hanem a belsőséget látnánk, hogy mindegyik hogyan kell körbeforduljon és belehelyezödjön, annak érdekében, hogy az eljusson egységhez és az adakozáshoz.

A Zohár könyve megmagyrázza nekünk a  fény adakozó utját az edényeinkbe( vágyainkba), és ezek a vágyak, hogyan jelennek meg a korrekció letisztázásának a folyamatában.

Az olvasás alatt, mindegyik személy tanul, arról ami történik neki vagy a “beito” utján, vagy  az ember képes felgyorsitani a folyamatot, ami  a “Szentség”( Áhishéna) utján. Vagyis  azokban a formákban, amelyekben ő akarja látni az ő fejlődését.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.