Dr. Michael Laitman

A természet két erejének egyesítése belül

Csak két erő létezik a világban: az adakozás és a megszerzés erői. Azáltal hogy kölcsönhatásban vannak, egy egyensúlyi helyzetbe, összeolvadásba, egységbe kell kerüljenek egymással.

A megszerzés iránti vágy elkezd megformálódni az adakozási vágyon, a Fényen belül. A Fény állandóan befolyásolja a megszerzés iránti vágyat, azt tovább fejlesztve, míg az utóbbi állandóan reagál a Fény hatására. Ennél fogva azok elkezdenek kölcsönhatásba kerülni egymással. Ennek eredményképpen, az élvezet megszerzésére irányuló vágy kifejleszt egy olyan képességet, hogy elkezd maga által cselekedni, hogy érzékeljen, gondolkozzon, és képes legyen reagálni az adakozási vágy hatására.

Ezáltal ez a két vágy fokozatosan lecsökken, egyre lejjebb, és lejjebb ereszkedve. Legvégül, mindez lehetővé teszi számunkra, hogy azokat a nagyon finom részleteket, melyek kombinálódtak, megengedve nekünk, hogy felépítsük a teljes rendszert. Ez olyan, minta egy globális analízisból, mi egy rendkívül finom (mintha csipeszt használnánk) vizsgálatba kezdenénk, mely lehetővé teszi számunkra olyan információk megszerzését, mely lehetetlen a globális megközelítéssel. És az utóbbi pedig nyújtja azt, ami hiányzik a részletekben.

Ennek eredményeképpenel kell érjünk egy olyan állapotba, ahol az általános, és az egyéni teljesen ki lett analizálva, és teljesen korrigálódott. Ezért történt meg a leereszkedés a spirituális világból a mi világunkba, melyet az ebben a világban történő evolúció követett. Annak fejlődése során, világunk keresztül megy ugyanazon a négy lépcsős fejlődési folyamaton, és elérkezik az adakozás iránti vágy megteremtéséhez: alulról fölfelé, annak érdekében, hogy visszatérjen a Végtelen Világba.

Kabbalisták nagy gonddal magyarázzák el ezt a folyamatot számunkra. Először is ők tudósok, kutatók, és mindez a teremtésben működő két erő fizikája, mely elmagyarázza, hogy ezek az erők hogyan ereszkednek alá hozzánk, annak érdekében, hogy mi magunk összekapcsoljuk azokat, és elkezdjünk dolgozni velük. Végül is ezen erők csakis vágyainkban, szándékainkban és saját részleteinken belül valósulnak meg.

A természetben ez a két erő egyensúlyban van. De a mi feladatunk az, hogy belépjünk közéjük, és összerakjuk saját magunkat, teljesn magunkba építve ezt a két erőt magunkon belül. Ahogy a természet, a Teremtő ebből a két erőből áll, saját adakozási erejéből, és a megszerzés erejéből, melyen keresztül minket befolyásol, ugyanúgy nekünk is ebből a két erőből kell magunkat felépítenünk. Ez az, amit a teremtés és evolúció teljes programja magában tartalmaz.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.