Dr. Michael Laitman

Teljes rendszer, mely a Végtelennel köt össze minket

Dr. Michael Laitman

Kérdés

A “Zohar” nevű rendszer hogyan tud minket egyesüléshez vezetni?

Válasz

Ehhez nem kell más, csak több intenció, vágy. A  Zohar igazából az egész realitás érzékelés integrált rendszere.  Biztos megkérdik, miért hívják pont Zohárnak, ragyogásnak? Azt is kérdik, miért kell kinyitni egy bizonyos könyvet amit egy bizonyos valaki írt és bizonyos szavakra miért kell figyelnünk?

Ez a realitás-szisztéma a nagy kabbalista (elfogadó) bölcseken keresztül jut el hozzánk, mert ők közvetítenek a rendszer és mi köztünk, s szavakban, mondatokban fejezik ki a rákapcsolódást.

Olvasom a Könyvet és nem értek semmit. Akár visszafelé is olvashatnám. A poén az, hogy ha vágyódom arra, hogy összekapcsolódjak e kabbalistákkal, akik rám hagyták írásaikat, azért mert ők meg azt akarták, hogy én hozzájuk kapcsolódjak, és ezzel az egységes közös vággyal jöjjek hozzájuk tanulni.

Hogy tudom meg, hogy betársulok hozzájuk? Ha egyesülök a csoportommal, akkor a célom helyes lesz: egyesülni e nagy lelkekkel, belépni a globális integrált mezőbe, részévé válni, s erre vágyni legalább egy picikét. Csak erre van szükség.

Van, aki sokat töpreng ezen, van aki csak ritkábban, van aki csak néha. De általában, ha egyetlen egésszé akarunk válni, akkor ezek az egyéni vágyak kell, hogy egyesüljenek közös vággyá.

[42171]
From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 5/4/2011The Book of Zohar

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.