Dr. Michael Laitman

Tizennyolc szféra imája

Május 10, 2011

Dr. Michael LaitmanAz igazi ima a “18 áldás” imája az imakönyvben. ez kilenc egyenesvonalú fényből lévő szféra és 9 visszavert fényből álló szféra, mely nem a Malkhutban /=Birtoklás/ van, amely a kapni-akarás szintje, hanem a Jeszod-ban /=Alap/ mely az egoista vágyak fölött van. Vagyis a Malkuth-ot adásra használja. Innen van 18 fajta kapcsolatunk az Adás-teremtővel, 9 az egyenes fény és 9 a visszavert fény eredménye.

Ha a Jeszod -ot használjuk a  Malkhut helyett  akkor az adás késztetését használjuk, az empátia (irgalom) oldalát, s törekszünk az Első kilenc-hez hasonlóvá válni  (Tet Risonot), mely a teremtményhez, a Malkut-hoz  leereszkedik, mely a 10-dik szféra. Egyetlen vágyunk, hogy feltárjuk e 9 szférát, a teremtő készségeit, hogy hasonlóakká váljunk hozzájuk a visszavert Fény 9 szférájában.

Így alakul ki bennünk az igazi ima. A vágyam miatt, hogy az első 9 szférához hasonuljak, a 9 visszaverődő Fénybeli szférát kérem, hogy általuk legyen a Malkuth azonos a belépő Adás-teremtő 9 készségével.

Tehát az én 9 szférám a visszavert Fényből hordozója lesz a (Kli-je) a 9 egyenes fény szféráinak, s akkor ez a megvilágítás belép ott az imámba.

Ha tudjuk, hogyan kell ezáltal imádkozni, akkor helyesen kérjük az irgalmat, hogy az adás ereje szálljon belénk, s felöltöztetődjön lentről felfelé a visszavert Fényünk. Tehát az is olyan tett lesz, mely mindent tartalmaz, a Malkuth első 9 szféráját feltárva, a bennük lévő felső készségeket (képességeket) észlelve, s a visszavert megvilágító Fény lentről fölfelé öltözéke lesz az egyenes megvilágításnak, belészáll. Mindezt a “tizennyolc áldás” végzi el. Ezért kulcs a lelki munkában a 18 szféra áldása.

Ha e megvilágolások (világok) emelkedése bekövetkezik a lelki munkánkban, akkor az olyan állapotok, mint a Sabbat (szombat=pihenés) , mint ünnep következik a 18 áldás imájából, s megváltozik a szerkezet, mert ettől nagyobb felső Fény érkezik, s a kilenc szférába érkezik az összes fény, mely ünnepeken érkezik hozzánk (amikor csak 7 áldást mondunk). Így rendeződik el a lelki munka.

Ezért mondják, hogy az “ima mindenható”, s “éjjel-nappal őt szemléld”, mert az ima az a tett, ami létrehozza a lelki Arcot /parcuf-ot/ s állapotait. a felső Fény érkezését, a Parcuf Fejében a számításokkal, s a Fény ütésével történő interakciót (Zivug de Hakaa Be Ros), s a Fény leereszkedését. Az egész folyamatnak fejlődése megjelenik: a fogantatás (Ibur) a táplálás (Jenika) és az érettség (Mochin). Mindezt tartalmazza a 18 szféra : a 9  egyenes és a 9 visszavert megvilágítódás Fényei)

Mindez azáltal jön létre, hogy a szándékomon dolgozom, azt változtatom (magamért helyett másért akarjak, kapás helyett adást) hiszen a felső fény mozdulatlan, változtathatatlan a fejben (Ros) minden egyes lelki fokozatban. A kezdőnek eltart egy ideig, míg felfogja, hogy a felső erő mindig csak ad,  nem változhat (csak mi a kapó oldalon, a véleményünk megvilágításai által).

. Tehát nem szabad kérlelni a nálunk Nagyobb Erőt, hogy változzon, hanem meg kell találni a helyes vágyakat magamban, mert azok a Nagyobb Erő szintjére visznek, s táplálnak fokozatosan, míg azonossá válunk Ővele, az Adás-teremtővel. 
[42594]
From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 5/9/11Shamati #113

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,659 seconds.