Dr. Michael Laitman

A Fény pillanatai

Kérdés:

A Zohár lecke kezdetén megértem és inspirációt kapok a Rav szándékkal kapcsolatos szavaitól. Abban a pillanatban hogy elkezdjük a Zohár olvasását, számtalan idegen gondolat támad rám, és nem vagyok képes újra létrehozni a megfelelő szándékot. Mit tehetek?

Válaszom:

Sajnálkozzál! A személy lassan kifejleszt egy szükséget magában az olvasott anyag érzékelésére. Valójában mi arról a lehetőségről beszélünk, hogy elkezdjük érzékelni a spiritualitást. Vágyaink (edényeink) a mi érzékeléseink, sóvárgásaink.

Amennyiben a személy még nem rendelkezik azzal a vággyal, hogy felfedezze a felsőt, az adakozás erejét, az alsó alapjára, a megszerzés erejére építve, azáltal, hogy az alsó hasonlóvá váljon a felsőhöz tulajdonságait tekintve, akkor a személy még nem kap isnpirációt a folyamatos spirituális hajszától.

Nem tudsz mit tenni, csak sajnálkozzál emiatt, amennyire csak képes vagy rá. És a csoportnak kell stimulálnia téged, egy soha nem lankadó, helyes szándékkal a tanulás közben.

Csak azokat a pillanatokat, melyek alatt a személy emlékezik a helyes szándékra tekintjük a Tóra (Kabbala) valódi tanulásának, a Reformáló Fény magunka vonásának. Amennyiben a személy összeszámolja ezeket a pillanatokat, megszámolhatja életében hány pecig tanulta valójában a Tórát…De mindaz amit az értelem nem ér el, az idő majd elvégzi. Fokozatosan majd mindez elérkezik.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.