Dr. Michael Laitman

Ne rendelj magadnak tüzet

Van egy szigorú tilalom: Tiltott, hogy a személy a saját belső állapotáról meséljen, arról, hogy milyen a belső állapota, külső inspiraciónkat mondhatjuk. Mivel sok tagnak nincsen még szürője (másách) az  önzőség felett, ezért ők tudnak bántani az  irigységen, a gyülőleten, a sóvárgáson és a tiszteleten  keresztül, kárositja a másikat, anélkül, hogy ők maguk tudnák.

Ők mintha nem akarnak okozni neked kárt, de a belső korrekció hiánya, abba az irányba nyomja a személyt, hogy kárositsa a másikat, ha ők látják azt, hogy te nagyobb vagy mint ők, vagy jobban sóvárogsz mint ők a nagyobb kapcsolat megszerzésére és a nagy közeledésre mint ők, the jobban hajtasz a célért. Aki nem szerezte meg a korrekcióját, nem tudja elviselni ezt és inkább kárositja a másikat.

Ha a személy elkezdi mesélni az ő egyéni tapasztalatait, akkor ő tűzet von magára, mert még nincsen korrigálva. Irva van, hogy 99 % a kudarcnak  a gonosz szemtől (“Ein HaRa”) ered. A gonosz szem az irigység. Ez nem egy babonás hiszemény, amelyben az emberek hisznek, hanem egy szimpla irigysége valakinek rád. A probléma az, hogy mi az erők rendszerében vagyunk, mint összekötött vágyak, és aki féltékeny a másikra, az mintha  eltávolitaná az erőket, a szeretet és az összeköttetes helyett, átad másnak negativ erőket.

Ha ez törtenik a külső világban, nincs mit tenni, mert még nem vagyunk  korrigálva. De ha ez történik a csoportban a barátok között, akkor mi vagyunk a hibásak, mivelhogy  mi váltottuk ki a reakciót az ő részükről, ebből az jön ki, hogy mi kárt okozunk nekük és magunknak is. Mi vontuk ezt magukra a gonosz szemet (“Ein HaRaa”), és a barátunk nem hibás, mert ők még nem szerezték meg a korrekciót.

Ez követeli meg a természet törvénye. Az irigység, az utálat, a saját magad szeretete, vagy az uralkodás és tisztelet, mindezek  a pozitiv erők ellen állnak: a szeretett és az adakozás ellen. Azért, hogy lehetősége legyen a pozitiv erőknek és adakozásnak, hogy  dolgozzanak  rajtunk, nekünk kell legyünk szerények, mérsékeltek.

A kabbalisták elmagyarazzák nekünk, hogy  az összes erőket kell használjuk, azért, hogy szolgáljanak minket a felemelkedés haladásában, jól és gyorsan

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,696 seconds.