Dr. Michael Laitman

A felső terv, várakozik a te részvételedre

Kérdés:

Ha  Teremtőnek van terve a mi fejlődésünkkel, akkor minek avatkozzunk belé és probáljunk lehetséges megoldásokat?

Válasz:

Létezik egy terv a természetes fejlődésre, és ez a természet (“Téva”). A természetben létezik egy motor, amely hajtja, és forgatja az egész fejlődést, és mi engedelmeskedünk, és igy megyünk már százezer éven át, és igy fejlődünk. Így  volt amiota az ember létezik a földön.

Ezen alapján, a személynek fokozatosan kell fejlődnie, ameddig, olyan állapothoz ér, hogy bekapcsolja magát a munkába. Az erő, amely a természetben létezik állandóan mükődik, befolyásolja a vágyat és fejleszti őt, a vágyon keresztül, míg ő egyenlő formán kifejleszti a pontot, amely a lelke győkeréből ered.

Egy bizonyos pillantban, a kapás vágyán kivül, kezd bennünk beszélni ez a pont. Megjön az idő, hogy a pont kezdi felfedezni magát és követelni a személytől, hogy valósitsa meg ezt a pontot.

Ennek a pontnak a megvalósitása történik a vágy fölött, és azért a személy érez magába egy szétszakitást, és egy választás előtt áll: vagy követi az egóját, a korporális vágya szerint: kaja, sex, család, pénz, hatalom, tisztelet és tudás irányában. Vagy kifejleszti ezt a spirituális  pontját es kutatja: ki vagyok én, honnan jöttem, hol van a felső erő, minek ez az egész élet, mi az értelme ezeknek?

A szivben találhato pont  elkezdi kérdezni ezeket a kérdéseket és elviszi a személyt a keresztúthoz. Valamilyen formán a személy elérkezik a kabbala tudományához, ez is a terv szerint történik!  Nincsen semmilyen véletlen az életben, minden ami ebben a világban történik, a felső világból származik. Akár mész egy másik irányba vagy nem, megkapod az összes lehetőségeket a megvalositásra, ezt is a teremtés terve határozza meg.

Te nem azért jöttel ide mert te választottad, hanem az erők irányították ezt, amelyek müködtek rajtad, és amelyek megértetik veled, hogy hasznos eljönni neked ide. A te szabadságod innét kezdődik el, ez a hely ahol választhatsz: integrálodjál a kabbala csoportba vagy nem, vagy mélyebben integrálodjál a csoportba, hogyha készen vagy lemondani a te önzőségedről, azért, hogy összevegyüljel a csoportba, vagy nem vagy még készen erre.

A választas két vágy között van: a vágy magad irányában és a vágy tőled kifelé.  És itt van a te igazi  választásod. A vágy a magad iranyában nevezve, mint  AHP, a Parcuf alsó része. A vágy kifelé irányitva, mint Galgalta ve Eynaim van nevezve, a Parcuf felső része. A közepén van egy olyan rész, amit úgy hivnak, hogy Noga Héj, (Klipat Noga), és itt hozod te a döntéseket.

Itt is megjelenik az a kérdés, hogy milyen alapon veszed te a határozatot, és hogy forgatnak téged fentről, azért, hogy határozzál igy és nem másképp.

Ebben a tervben gyökerezve van, hogy mi kell terjesszük a kabbalát az egész világban. E nélkül a világ nem fog elérni a korrekcióhoz, mert az csak a természetes fejlődés terve szerint működik, úgy mint a többi természet fokozatai. Mi kell használjuk helyesen az összes fokozatokat – a többi emberiség, és a kövületi, növényi és élő szinteket. Használnom őket  gondolattal, cselekedettel és iránnyal, azért, hogy magamhoz csatoljam őket, és eggyütt az egész teremtést, felemelve az e világ szintjéről, a felső világ szintjére.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,749 seconds.