Dr. Michael Laitman

Ez nem az amit ő kért

Létezik egy speciális program a felső Fényen belül, mely az élvezet iránti vágyon működik, mely vágy egy egyszerű induló anyagként van csak megteremtve, mely élettelen mint valami agyag vagy gyurma. A négy fázis általi fejlődési folyamat és az erő, mely ezt a folyamatot biztosítja, mind benne van foglaltatva a Fényben.

Lényegében a Fény megteremti a vágyat a “semmiből”. A Fény tartalmaz mindent. Mindaz az adakozás ereje, mely kifejleszti az élvezet iránti vágyat, annak a képességének köszönhetően, hogy annak egyre többet képes adni mind mennyiségben és minőségben

A Fény mely a vágyat befolyásolja, állandóan egy új szükséget teremt. A 2. Fázis leválik az 1. Fázisról, pontosan abból az okból, hogy egy hiányt érez. Miután a Fény megtölti azt, egy üresség nyílik meg azon belül, és az megérti, hogy ez a beteljesülés nem ad neki semmit.

Arra gondol: “Mi történt? Engem elöntött a Hochma (Bölcsesség) Fénye, de vajon érzek beteljesülést? Nem, teljesen üresnek érzem magamat”. De nem vagy csordultig telve a Hochma Fényével? “Nem, nem érzem azt”.

Az 1. Fázis látszólag azt mondja, “Milyen fajta beteljesülés mindez? Mindez nem beteljesülés, hanem üresség! Én valami mást akarok, én a Hasszadim (Kegyelem) Fényével akarok megtelni. Te egy olyan ajándékot adtál nekem, amit Te akartál, de én valami teljesen mást akarok. Mindez nem az amit kértem”. (Sokan közületek biztosan hallottátok már ezt feleségetektől…)

Lényegében a Fény, mely megtölti a teremtményt, mindazt egy magasabb szint érdekében üríti ki. A Fény kielégíti az 1. Fázist, de emiatt az ürességet érez. Csak a Fény képes ilyen trükköket végrehajtani. Bárcsak mi is képesek lennénk hasonló trükkökre a gyerekneveléshez.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.