Dr. Michael Laitman

Tudjuk, hol billen át a tömegre ható gondolat

Itt a hír ( ScienceDaily.com): “’Tudósok felfedezték a gondolat terjedésének billenő pontját.’ Tudósok a Rensselaer Polytechnic Institute-ban azt fedezték fel, hogy amennyiben 10 százaléka a lakosságnak megingathatatlan a hite valamiben, akkor ezt a társadalom többsége át fogja venni…

“A kutatás szerint a hithűek százaléka , amire szükség van a többségi válemény változtatására nem változik, minden hálózat így működik, bármiylen válemény változtatáshoz ez a 10 % -nyi alapcsoport szükséges.”

Kommentárom: Kabbalisták szerint a társadalom egy vágy-hordozó edény ( Kli), amely tíz részből áll (Szefirot). Tehát a társadalom tíz százaléka egyetlene gység, a tíz százalék alatti még nem számít egységnek.

Itt, ebbenaz egységben kell egységes vágyat – a felépülésre – kialakítani s akkor ez fő része lesz az egész szerkezetnek /Malkutnak/ ami magába szívja a többi 9 részt /a töbi szfirát/ , amelyek egymás közt nincsenek összekapcsolva, de használhatók az alaprész vágya teljesítésére.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,787 seconds.