Dr. Michael Laitman

Az új iskola

Kérdés

Jelenleg, a tanárok és a tanulók egyaránt szoronganak. A  tanárok tehetetlenek, mert nincsenek eszközeik annak a kezelésére, ami ma történik, és a tanulók pedig szenvednek, mert nem akarják azt amit az iskola ad nekik. Ez más, mint az ezt megelőző diáklázadások. Ők már nem akarnak menni az iskolába…

Válasz

Én azt gondolom, hogy mind a tanárok, mind a diákok, közelednek ahhoz az állapothoz, hogy egymással tárgyaljanak. Mert mindenki látja, hogy holt ponthoz értünk. A tanuló nem nyer semmit, a tanár sem nyer semmit, és az oktatás rendszer sem nyer belőle semmit.

Én azt hiszem, hogy ilyen körülmények között, kapcsolat kell teremteni a tanárok és a diákok között, meg kell mutatni a társadalomnak, a mi követelésünket a problémákkal kapcsolatosan, és hogy milyen nagy változást javasolunk az oktatási rendszerben. Le kell írni  a kialakítandó kapcsolatot nagyon részletesen, hogy  meg tudják érteni a mi megközelítésünket, és azt, hogy hogyan lehetséges elkezdeni ennek végrehajtását a gyakorlatban.

Mivel új típusú kapcsolat jön létre, az oktatási rendszer elveszíti a mai módszerének működőképességét az iskolában. Az elégedetlenség és a zavar eléri azt a szintet, hogy a tanulók nem fognak bemenni az osztályba, és a tanárok nem akarják folytatni az utasítások végrehajtását, amelyeket fentről kapnak, azért mert azok eltávolodtak a valóságtól és lehetetlen végrehajtani őket.

Tehát úgy gondolom, hogy mi meg tudjuk találni azt a fajta kapcsolatot, ahol mi tanácsokat adhatunk ennek az állapotnak a korrigálására, a jelenlegi körülményekben is már, és így tovább. De az ilyen módon megszületendő ebben a könyvekben nem csak általános leírást kell adni az állapotokra, hanem meg kell tanítania  a tanárt, hogyan oktassa a gyermekeket, hogyan építsen kölcsönös garancián alapuló barátságot az osztályban. Ez teljes körű kell, legyen és szisztematikus, és nem csak összeszedett információk gyűjteménye.

Itt meg kell értsük, hogy az egész egoista világ a fentről lefele levő kapcsolatokon alapul. A vezetők ellenőrizik az embereket, és ugyanezen az elven műkődnek más rendszerek is, beleértve az oktatás rendszerét is. De ma már a régi módszer eltűnik.  Ma már a hatalom és a parlamentek nem tudják szabályozni az országot, és nem tudnak kapni tőluk támogatást. Ez a fajta kapcsolat eltűnik.

Ugyanaz történt az osztályban is. Mindenki a tanár körül ül, és megkapta a “napi tudását”. Mindenki ugyanazt kellet, hogy megtanuljon, hogy átmenjen a vizsgán. Ma az állapot megváltozott, mind a két oldalról, már nem képesek megtartani a korábbi kapcsolat típusát, sem a tanár, sem a diák, mert felfedeződik egy integrált kapcsolat, az új törvények szerint, amelyben mindenkinek egyenlőnek kell lennie, a formák hasonlósága alapján, mert a Bina és a Malchut hasonlóak egymással. Csak ebben a formában fedeződik fel az új rendszer, csak ezekkel a kapcsolatokkal képes a rendszer átlépni a következő generáció számára.

Az idő folyamán, a technológiák kifejlesztése egyre jobban kifinomulnak, a világ elkezdi megérteni, hogy az új megszerzett eszközök, a közös vágyak összekapcsolnak minket egymással. Ennek köszönhetően „új energiát” kapunk, amely jelentése a “Fény, amely a jóhoz visszatér “, amelyen keresztül tudunk működni, egy reális formában az emberi társadalomban, a köztünk levő kapcsolatban, olyannyira, hogy valóban új műveket érünk el.

A világ fejlődésének következő szakaszában, fel fogja használni a mi összekapcsolódásunk erejét, hogy új dolgok kialakítására. Csak el kell, hogy készítsük ezeket!  Én nem akarok álmodozó lenni, de mondok egy példát… Mondjuk, hogy a pozitív energia segítségéve, amelyek közöttünk áramlik, előállítunk brosúrákat, és azokat aztán a megfelelő formában kinyomtatjuk. Amikor a technológia elér egy szintet, hogy a közöttünk lévő kapcsolat új szintjének megfelelő új formákban hozhassunk, létre anyagokat. Nem számít, hogy ez pontosan milyen formában fog megtörténni, mi még nem is értjük, hogy a világ mennyire megváltozik ezen keresztül.

Ezért ami az oktatási rendszert illeti, az is meg kell, hogy változzon még a többi rendszer változása előtt. Mára ez egy globális probléma lett.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.