Dr. Michael Laitman

A rejtettség csinált a majomból embert

A mi összes munkánk a rejtettséggel kapcsolatos. Ha minden feltárulna, nem maradt volna tennivalónk? A rejtettség teszi számomra lehetővé a függetlenséget és ez alapján határozhatom meg magamnak a munkát és az állapotomat.

A kisgyermek egyelőre butább, mint mi és nem érti, amit mi értünk. De pontosan az ismeretek hiánya adja meg neki a lehetőséget, hogy folyamatosan magasabbra emelkedhessen és okosabb legyen egyszer, mint mi!. Ez segíti őt, hogy megkaphassa tőlünk, amit mi tudunk, és ezen kívül még magából is ad neki.

Ha tudta volna, rögtön amit mi tudunk, nem növekedett volna. Az állat megszületik, egy természetes ösztönnel, egy pár nap múlva megkapja az ő teljes “programját”, és nem fejlődik tovább.

Az egész fejlődésünk a rejtettségnek köszönhető, e nélkül nincs semmink. Fokozatosan, sok vizsgálat után, egy új személyiséget építünk ki, amely nem olyan mint  mások és mindig az előbbi felett van. Ha nem lett volna a rejtettség, nem lett volna mit megszerezni. Ez megadja nekünk a lehetőséget felemelkedni és megérteni.

Ha megkaptunk volna mindent készen, nem értettük volna, meg mi történik. De ennek köszönhetően én építek magamban mindent, önmagam, összerakom a részleteket, és megalkotom magamban a Malchut végtelen világát, a személyiségemben, az én pontomban –megszerzem a teremtést az egyik végétől a másik végéig.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.