Dr. Michael Laitman

Mikor mondhatom, hogy ” A Királyt szolgálom “?

„A én szívem jó dolgokat szerzett, és azt mondhatom, a Királyt szolgálom. Gyönyörűvé váltál az ember számára”(Zsoltárok)

“A tanult, aki megszerzi a hit fokozatát és összekapcsolódik Teremtővel egy kötelékben”

“Az én szívem jó dolgokat szerzett”. Ennek az a jelentése, hogy az ember korrigálja az összes vágyait az adakozásra, amely maga a jóság. Mivel Ő így határozta meg hogy ez a jó. Korábban úgy határozta, hogy ez rossz, amíg ki nem korrigálja valaki, az összes vágyait és akkor a szívében azt mondja, a szívében ez mind jó.

Miben mutatkozik meg ez a jó? –  Abban, hogy “Szolgálom a Királyt”. Természetesen, aki megszerzi azt, amit a ” Gyönyörűvé váltál az ember számára” jelent. Mert ez a gyönyörűség nem más, mint az összekapcsolódás a Shekinával, ami az összes lelkek összegyűjtése, és felfedezi, hogy ez egy különleges eszköz a Teremtő felfedezésére. Azaz, a teljes adakozás tulajdonságának a felfedezése. És akkor én mondhatom: “Az én szívem egy jó dolgot szerzett, a Királyt szolgálom”.

Kérdés

Miközben a személy megkapja a hit erejét hogy a “Királyt szolgálja,”.hogyan lehet ezt elérni a felkészülési időszakban?

Válasz

Nem vagyunk képesek erre. Csak ritkán és egy rövid időszakra vagyunk képesek elérni egy ilyen állapotot, amikor valami fajtaragyogást kapunk felülről, amely megtart minket egy pillanatra, egy pár percre, ebben az állapotban, és akkor én mondhatom, hogy a cselekedetek a király számára történnek. Megkapott egy felébresztést felülről.

De ez nem az emberen múlik. Van, amikor megadják nekünk ezt az érzést a felkészülési időszakban, azért hogy érezzük a külőmbséget a jelenlegi  állapotunk és a helyes állapotot között.

De amikor mi megkapjuk a hitnek a Fényét, akkor látjuk, hogy a cselekedtek mindig a Király számára vannak. És ez még nem az egész, mert a Hitnek a Fénye csak lehetővé teszi számunkra, hogy dolgozzunk a megszerzés vágyával, de ez még nem az én saját cselekedetem. Amikor “megszerzek az adakozás érdekében “, az már a szeretet szintjén van, a Keter szintjén, míg az “adakozás, ami az adakozás érdekében történik,” a Bina szintje.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.