Dr. Michael Laitman

Igazságos elosztás – senki sem kap semmit

Kérdés

Az emberek nem tudnak megegyezni, mi az igazságos elosztás, mindenkinek megvan a saját “igazsága”. Akkor ezt nem lehet meghatározni?

Válasz

Igazán, hogy lehetne megérteni mi az igazságos elosztás, mivel az egyiknek naponta, egy kiló kenyér szükséges, miközben a másiknak őt kiló kenyér? Ez az ember szokásaitól függ és a született tulajdonságától. Vannak emberek, akik gyorsak és intelligensek,, hogy két óra  alatt keresnek olyan összeget, amennyit más ember nem tud keresni egy hét alatt. Az egyiknek jó képességei vannak, egy csodálatos szakmát szerez, és sok pénzt keres, míg a másik egy szimpla munkás marad. Minden oldalon láthatjuk ezt a fajta különbséget, mert a természetünk különböző és ez egy nagy kérdés, hogy akkor mit jelent az igazságos elosztás?

Ha le tudnánk olvasni minden embert és összeállítanánk egy teljes képet mindenkiről, akkor még ha nem is teljes egészében, de 50-80 százalékban, mindenki ugyanolyan lenne.

De nincsen ilyen lehetőségünk! Tehát, akkor az egyiknek többet adunk, mint a másiknak, de minek az alapján? Azért mert ő többet keres? De ő ilyen képességgel volt megteremtve a természettől! Mi nem látjuk, és nem érezzük ezt az igazságtalanságot.

Ha mi az egyenlőségről beszélünk, akkor külső feltételekkel határozzuk meg, hogy mindenki egyenlő. De ez nem igaz? Ha igen, akkor nem tudjuk eldönteni az egyenlőséget és a társadalmi igazságosságot. A társadalmi igazságosság és egyenlőség, csak relatív. De azért hogy megértsük ezt a hozzáállást, a korrekció végén kell, hogy legyünk, amikor én összevegyülők mindenkivel és ismerem a lehetőséget minden léleknek pont úgy, mint az enyémnek.

Akkor láthatom magam előtt az összes lelkeket, minden időben és minden állapotban, megadom a kitöltést mindenkinek ugyanabban a speciális formában, amelyre szüksége van, abban az adott pillanatban. Azaz egy pillanattal előbb kaptam egy dolgot, és a másik pillanatban – más dolgot, és másokkal ugyanígy van. Ebben a rendszerben minden változik állandóan, mint a forró fazék. Lehetséges itt valami igazságos elosztás?

De nézzetek mit tett a Teremtő! Először is Ő lezárta a csapot és azt mondta: “Egyikőtök sem kap semmit”! Ti akartok? Én adok nektek egy keveset, csak azért, hogy megéljetek, és ne haljatok meg. A többit csak akkor kapjátok meg, ha szeretitek egymást. Azaz, először is ki kell, egyenlítenek a különbségeket, amiket Én teremtettem mindenkiben”.

“Minden bűnt lefed a szeretett”, és nem lesz ez a különbség közöttünk. Ha én szeretek másokat, egyáltalán nem aggódom, hogy ők kapnak helyettem. Töltsék meg magukat a végtelenségig, ez nem zavar és nem sajnálom! Többé nem vizsgálom, kinek, mennyi van, és nem közelítek feléjük egoista mértékkel, irigységgel és gyűlölettel

BS.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,161 seconds.