Dr. Michael Laitman

Nem csavarjai, hanem teremtői egy új világnak

Elképesztően nehézséget jelent a számunkra azoknak az elképzeléseknek a megváltoztatása, melyeket egész életünkben formáltunk, egészen mostanáig. Valójában azonban ez egészen egyszerű. Egyik vagy másik módon, a régi érzékelésünkre hagyatkozva maradunk, még ha úgy is tűnne, mintha már megváltoztunk volna. Valójában semmi nem változott. Azonban most meg kell változtatnunk az elavult látásmódunkat egy újra, és ennek a változásnak, az egész világon meg kell történnie. Tehát honnan szerezzük meg ezt az új érzékelést, egy integrált látásmódot?

Mondjuk, hogy holnap az egész világ, egy kölcsönösen összekapcsolt rendszerben szeretne lenni, ahol mindenki, teljes energiával dolgozik a közösség érdekében, még ha ma senki nem érzi ezt, de legyünk álmodozók most, egy pillanatra.) Hogyan találjuk ki, ennek a rendszernek a kiépítési technikáit, hogyan kapcsolódjunk egymással és ezzel a rendszerrel, és hogyan kerüljünk egymással kölcsönhatásba?

Hogy építhetjük fel az ilyen jellegű kormányzatot és társadalmat, termelést és kereskedelmet, mivel mindennek olyan időtartamig kell működnie, ameddig mi az anyagi testünkben élünk? Ezért kötelezve vagyunk a kapcsolatrendszerünk teljes megszervezésére, amely biztosítja a földi életünk számára, az állati testeink szükségleteit.

Ehhez több rendszerre van szükségünk, de hogyan építsük ki ezeket az adakozás törvényei által, ahol minden ember szabad és szabadon cselekszik, maximális adakozással mindenki irányába, ahol mindenki tudja, mit kell tennie, ebben az ideálisan szervezett gépezetben, amelyben minden fogaskerék harmóniában forog együtt? Ez utópisztikusan hangzik,  hogy lehetséges mégis megtenni ezt a váltást?

Lehetséges egy regényt írni erről, azonban hogyan racionalizálhatjuk a látomást, egy olyan gazdasági rendszerről, amely szükséges, egy ilyen társadalomhoz, kormányzathoz, igazságügyi rendszerhez, ezt az egész mechanizmust, a nagy elemeitől, a legkisebb csavarokig, beleértve az áru ellátást, az öregekkel, családokkal és a kultúrával való törődést? Ennek a nagyon komplex dolognak, mint egy szervezetnek kell működnie, mivel mindennek, egy örök mozgásban kell lennie, olyan hajtóanyag nélkül, amit mi magunk is használunk!

Mindennek egy teljesen más energiaforrás alapján kell működnie – a felebarátok szeretetével. De honnan jön ez az energia? Ha egyszerűen fentről kapom, a módon, ahogy szeretetet érzek ma a saját gyermekeim iránt, akkor ez ismét automatikusan működik, mint egy gépezet. Tehát, mi a különbség? Egoista szeretet helyett, a felebarátok szeretete által működöm. Ezért nekünk egységet kell építenünk két világ között, az ellenállás felett, emelkedni kell, két világ, vagy két vágy közötti érzékelést kell kiépíteni, ahol mindenki, folyamatosan a saját egója fölé emelkedik, amely visszahúzza őt, a föld irányába.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,709 seconds.