Dr. Michael Laitman

Itt az idő a visszatérésre

Ahogy elnézem a világhelyzetet ma, a haladás gyors lesz. A híreket nézve is evidens a gyorsulás. Tehát maradjunk csak az ösvényen.

Tényleg egyre fontosabb a helyi és a tömeges terjesztése e tannak. Manapság gyorsan megértik az emberek, amit mondunk az adásról, az egónál Magasabb Erőről, s ezt javasolja minden kabbalista /elfogadó/ tanító.

A mi feladatunk a kapás hullámhosszról átemelni az adás szintjére a “613” vágyunkat. Minden más csak csomagolás, a száműzetés idejére szánt szokásrend. Az eredeti módszer az a belső felépülés tana. Az előtt használtuk ezt, mielőtt a társak szeretete szintjéről lezuhantunk az oktalan gyűlölet szintjére Akiva rabbi korában. Megvannak a “lenyomatai”/resimói/ ennek azóta is – ezért könnyű lesz visszatérni.

És ezért rohannak meg a többiek követelésekkel: az egész világ ezért akar nyomás alá helyezni minket. Nem is tudják az okát, csak érzik, hogy mi okozzuk minden gondjukat éppen. Ezért kell gyorsan cselekednünk, hogy a további bajokat elkerüljük. Ha ezt tesszük, a szomszédaink majd segíteni akarnak és nem rakétákkal bombáznak majd. Erről írnak a régiek. Az ellenségeinket a teremtő vezérli, hogy nyomásukkal segítsenek újraéleszteni minket.

Ne feledjük, minden egyetlen közös Vágytól, Erőtől jön, nincs más rajta kívül. Ennek megfelelően kell reagálnunk. Mi értelme kiabálni és veszekedni? Csak az vezet felépülésre, javításra, ha társulunk, és a “népek fénye” leszünk, hogy megvilágítsuk a belső javulás útját az egész világ számára.

Mára mindenki érzi a tehetetlenséget és a legeszesebbek sem tudják, mit kell tenni. Ez a mi időnk. Ha megtesszük a feladatunkat, mindenki hálás lesz. Ezért terjesztenünk kell, magyaráznunk kell az egységet, a társulás fontosságát, és példát kell mutatnunk benne. Ezt hívják “gyakorlati kabbalának, elfogadásnak” s ez a lényeg: az emberiség felépülésének segítése.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,189 seconds.