Dr. Michael Laitman

A személy nem kényszeríthető, hogy legyen ember

Egyelőre mi az alvó állapotban vagyunk. Azt gondoljuk, hogy világ gazdái vagyunk és reméljük, hogy meg tudjuk javítani az állapotát, a cselekedeteken keresztül. Az után felfedezzük, hogy semmiféle cselekedet nem működik, nem tudjuk hogyan tovább. Ha nem lehet semmit tenni, akkor csak az marad, hogy jobbra húzzunk és nézzük hogyan fejlődnek a dolgok maguktól, és lesz, ami lesz. Nincs más választásunk, mi abszolút tehetetlenek maradunk.

Állítólag oldalról, de felfedeződött a Kabbala Bölcselete a világban, feltárta saját erejét és elmagyarázta, hogy a természetnek egy új kontrollja jelenik meg, amely azt mondja: fejezzétek be azt a hozzáállást, hogy a természet valami primitív erő, a kövületi, növényi, élő szinteken. A természet sokkal magasosabb szinten található meg, a teljességében, programja van minden részének, és különösen az embernek!.

Csak most jött el az idő, hogy valóban különbözzünk a majomtól!. Eddig majmok voltunk, azaz úgy cselekedtünk, mint a természet, mivel a természet bennünk van, csak a vágyaink által vagyunk irányítva, azaz, hogy milyen banánt akarok felvenni éppen, melyikre vágyom.  De most, a természet terve szerint kell fejlődni, azon felül, ahogy kialakult eddig, ám most tudatos lesz, az emberben! Ez ami feltárul napjainkban.

Érhető, hogy ez, egy nagyobb erő segítségével történik meg. Mivel a Teremtő felfedi magát számunkra. De ha Ő csinálja ezt, az Ő ellenőrzésével, akkor nem marad szabad választásunk, azon kívül, hogy tovább lépjünk, mint a majmok, mint „Szent állatok”.

A Teremtő feltárta magát és mi lenne, ha elfogadnánk az ellenőrzését, amely a természetnek a feltétele, és ennek megfelelően engedelmesen elvégezzük az összes műveleteket, mint a majmok. De nem azért, hogy önállóvá váljunk, nem hogy emberré váljunk, hanem azért, hogy hasonló legyünk a Teremtőhöz.  Azaz, mi most csak a kövületi, a növényi, vagy élő szinteken lehetünk, mert erre a természet, a Teremtő irányít minket.

De ha érdemes, hozzá hasonlóan függetlenné válnunk, akkor a korrekció módszere közvetlenül kell, hogy elérkezzen hozzánk, függetlenül attól, hogy megadja nekünk a szabad választást. Ekképpen, mi nem fogunk közvetlen Vele szemben állni, hanem a csoporttal, a könyvekkel  szemben, valami, ami nem kötelez minket, nem befolyásolja  az elménket és az érzésüket közvetlen.

Nem helyez minket nyomás alá, egyáltalán! Olvasom a Kabbala könyveket, és hatással vannak rám bizonyos mértékig, a gyökér szintjétől, 1, 2 és 3 szintig, de nem a 4 –ik szinten. Azért hogy hasson rám a negyedik szint (az emberi szint), önmagamat kell, hogy működtessem magamat saját magamtól, felébresszem magamat különleges cselekedetekkel, vonzzam fentről a Reformáló Fényt, és akkor elkezdem megérteni és megérezni a változásokat a negyedik szinten, azaz az én anyagomban.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,752 seconds.