Dr. Michael Laitman

A spirituális lánc ereje, az ellenállásától függ

Nincs megkülönböztetés az egyéni és a csoport, vagy kollektív munka között – mindegyik egy olyan munka, ahol úgy láthatom a lelkem részeit, mint idegen, és számomra gyűlöletes részt. Át kell kerülnöm ezen a ködön, amely összezavar engem, úgy ábrázolva mindezt a számomra, mint gyűlöletes ellenségeket, szolgáimat.

Ez nem egyszerű feladat, addig dolgozni a spirituális edényemen, ameddig teljesen össze nem gyűjtöm, és magamhoz nem kapcsolom. Ez csak a szeretet ereje által lehetséges, minden gyűlölet és ellenállás fölé emelkedéssel, amelyet az irányukba érzek.

Mindez a szembenállás megmarad, hasonlóan, az elektromos árammal szemben fellépő ellenálláshoz. Az elektromos áram és az ellenállás együttesen hozza létre a motor forgását. Ennek eredményeképpen, a Fény, a spirituális világ feltárul.

Azonban most, teljes egészében el vagyunk egymástól választva, mint egy törött lánc. E még csak nem is egyfajta ellentétes kapcsolat. Én nem szeretek vagy gyűlölök másokat – egyszerűen nem érdekelnek engem. Azonban amikor majd elkezdünk dolgozni annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, akkor érezni fogjuk, mennyire gyűlöljük egymást, az összes ellentét feltárul.

Csak az Egyiptomi szolgaság – amely a saját egoizmusunkban való szolgaság – kemény évei után, elérkezünk Jákob szintjétől (a kicsinység állapotából) a Sinai hegyhez (a gyűlölet hegyéhez). A gyűlöletnek ettől a hegyétől, lehetséges megszerezni a Reformáló Fényt, amelyet Tórának nevezünk. Most már van valami, amin dolgozhatunk.

Azonban aki nem kezd el egyesülni, aki még mindig ennek a világnak az érzései által van kontrollálva, és megpróbálja kihasználni a barátait, egy udvarias módon, ugyanakkor más területen ugyanez a személy el sem kezd dolgozni. Talán, nem is próbálja meg kihasználni őket, mert egy kedves személyiség, szeretne barátságos lenni mindenkivel, de ez semmit nem jelent a fejlődése irányába.

Írva van, „Ő (a lélek) messzi távolból teremti meg a saját kenyerét (hitét),” nevezetesen távolságból és elutasításból. Nincs egyéni vagy csoportmunka itt. Mindenhez hozzá kell csatlakozni az embernek, ami látszólag idegen részei a valóságnak, ameddig fel nem tárul a részeknek ebben a kapcsolatában, a teljes univerzum az emberen belül.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,648 seconds.