Dr. Michael Laitman

Hogy segítünk a világnak ?

Kérdés

Az ember megszokta, hogy kihasználja a környezetét a saját javára.  Még amikor szociális igazságosságról beszélünk is, sokan ebben is egy lehetőséget látnak önmagunknak megszerezni valamit ez által.

Válasz

Ezért előz meg az oktatás és nevelés minden mást, mint első és nélkülözhetetlen feltétel. AZ embernek más módon kell felnőnie, és gondolnia kell a rendszerre, amelyben él.

Például számunkra ismerős ennek a világnak a valósága. Ismerősnek akarom tudni, a bank, a munka, a kórház fogalmát, a tudatomban akarom tartani a nyugdíjalapot, a szociális biztonságot, az utakat, a közlekedési lámpát, a rendőrséget, a kormányzatot. Azonban egy csecsemő nem ismeri mindezeket még, tehát mi tanítjuk neki, hogy kell eligazodni ebben a világban.

Pontosan ezen a módon kell tanítanunk az embereket, hogy éljenek egy új, integrált világban. Az egoisztikus mechanizmus fokozatosan leáll. Hamarosan láthatjuk, hogy a megszerzési erő sehová sem vezet. Láthatjuk, hogy még azok az emberek, akiknek rengeteg pénzük van,  sem tudják mi fog történni a gazdasággal a közeli jövőben. Hamarosan felismerik, hogy bár van hatalmuk, semmit nem képesek vele kezdeni. Minden elillan, elveszik, leáll, szétesik vagy egyszerűen leáll. Egyetlen rendszer sem fog működni, kivéve az adakozás rendszerét, amelyet stabilizálnunk kell egymás irányába.

Kérdés

Ez talán megtörténik egy két éven belül, azonban nekem ma vannak problémáim…

Válasz

Akkor el kell kezdeni cselekedni most. Akarsz egy jó életet? Fizess ezért, a többiek felé valóadakozással. Ez a ti munkátok, amelyet úgy nevezünk, hogy a „Teremtő munkája.” A világ egy olyan nézetében vagyunk, amelyben nem vagyunk képesek önmagunkat kielégíteni az egoizmus ereje által, csak az adakozás erejének a felhasználásával. Ha valaki adakozik mások felé, a társadalom felé, akkor képes lesz a szükséges élelmet, ruhát, és más szükséges dolgot megszerezni a társadalomtól. Azonban ez nem fog megtörténni, ha nem adakozik. Mindez azért, mert az új világban az altruista erő a domináns.

Kérdés

Hogy fognak az emberek paradigmát váltani?

Válasz

A csapások által. A fáraó volt az, aki elhozta Izrael Gyermekeit a Teremtőhöz.  Haman volt az oka annak, hogy végül a zsidók végezetül kiszabadultak a Babilóniai száműzetésből és visszatértek Izrael Földjére, és a Király támogatta őt. Képtelenség lenne előrehaladni, ha az ego nem tárulna fel a számunkra, mint gonosz erő, mint az ellenségünk.

Végezetül a természeti csapások és a pozitív befolyás a mi részünkről, a terjesztés, elvisz minket a változáshoz. Az emberek pillanatnyilag nem tudnak változni, és egyet érteni velünk. A vágyaik ellentétesek az adakozással. A felebarátok szeretetének elve, gyerekesnek tűnik a számukra. Nem értik még, hogy ez az alapja mindennek, azaz a lelkek korrekciójának. Az egoizmusuk gonoszsága még nem tárult fel a számukra.

Azonban több csapás után képesek lesznek érezni ezt, amikor a fáraó végezetül majd beismeri, hogy „Bűnnel teli vagyok, és a Teremtő az egyetlen igaz.” Ezt nem gondolta ezt megelőzően. Azonban az ember, amikor belátja, hogy minden miatta van, mivel ő a törött, és nem a környezete, vagy a felebarátja, vagy valaki más. Akkor érezni fogja, hogy szüksége van a korrekcióra, és akkor az eljön. A módszer keresésében ez az ember meg talál minket és kérni fogja, hogy tanítsuk.

Azonban mi nem akarjuk, hogy az emberek szenvedjenek, ezért terjesztjük a módszert már most, habár az még ellenérzéseket okoz az emberekben. Ez az, ahogy segítünk a világnak.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,649 seconds.