Dr. Michael Laitman

A nagy lelkek láncolatának lezárása

Annyi ember van, az egész világon, akik valóban tele vannak aggodalommal, és magukra maradtak, minden segítség nélkül. Nem találnak semmilyen igazolást a szenvedéseikre, nem tudják, mit kell tenniük, hogy rendezzék el az életüket holnap, vagy a közeljövőben. Néhányan azért aggódnak, mi fog a milliárdjaikkal történni, mások azért, mert nem tudják, hogyan éljék túl, amikor az utolsó fillérjük is elfogy.

Mindenki másképpen szenved, de senki nem tudja, hogy lépjen ezen túl. Mi, másfelől azonban hirtelen kaptunk egy ajándékot Felülről. amely képessé tesz minket a világ másféle vizsgálatára és érzékelésére. Mindez Baal HaSulam felfedezéseinek köszönhetjük, amely a lelkén át érkezett el hozzánk, és Rabashnak, aki az átvivő adapter volt köztünk és Baal HaSulam között.

Baal HaSulam átvezette hozzánk a Fényt a Végtelen világból, az ő teljesen perfekt lelkén át, amely elérte a végső korrekciót. Azonban ő azt kérte, hogy lejjebb ereszkedhessen, különben képtelen lett volna az emberekhez kapcsolódni. Csak miután lejjebb ereszkedett több fokozattal, volt képes megírni a Tíz Szfíra Tanulmányát, és a Zohár Könyvének Létra Kommentárjait. Nem értjük a szintet, amelyen volt ezt megelőzően, az óriási magasságot, amiről egyetlen szót sem lett volna képes mondani nekünk.

Ez az Atzilut világának GAR szintje volt, és ami ez felett van, ahol a Fény nem öltözik az edényekbe. Onnan ne tudta volna megközelíteni az embereket és elérni, hogy meghallják, tehát ezért kérte, hogy alacsonyabb szintre ereszkedhessen. Tény, beteljesített a Teremtőtől kapott misszióját tudva, hogy amit kért, azt végrehajtotta.

Mi egy köztes szinten vagyunk Rabash és Baal HaSulam, valamint az emberiség között. Egyfelől, fel kell emelkednünk, hogy megértsük, amiről Baal HaSulam beszélt. Másfelől le kell ereszkednünk az emberek szintjére és meg kell értenünk, mit akarnak tőlünk, és hogy lesznek képesek felfogni az üzenetünket. El kell érnünk ezt a két pólust, mind fenn, mind lenn.

Baal HaSulam és Rabash fentről beszéltek Mi vagyunk alul, a Parsa alatt, tehát nekünk van esélyünk megérinteni és felébreszteni a világot, és utána az egész emberiséggel felemelkedni a Machsomon (határvonal) keresztül és befoglalódni a felső Malchutba. Ez a mi küldetésünk.

Reméljük, hogy mi le fogjuk vezényelni annak a megvalósulását, amit Baal HaSulam, Rabash, és az összes kabbalista, aki őket megelőzően élt, csak előkészített, de befejezni nem tudott. Mi magunkra vonjuk a tanításaikat, a Fényüket, és megvalósítjuk a gyakorlatban.

Reméljük, hogy érdemesek leszünk erre, és beteljesítjük, amiről Baal HaSulam írt. Nincs más csoport, aki követi az ő útját, és kész a módszerének megvalósítására. Ezért nevezzük magunkat úgy, hogy “Bnei Baruch” (Baruch Ashlag Fiai), és azt mondhatjuk, hogy Baal HaSulam, ez a hatalmas lélek, most is köztünk van, és megvalósítjuk és beteljesítjük a lelke küldetését.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,660 seconds.