Dr. Michael Laitman

Nincs hová menekülni

Kérdés

Az adósság válság az európai államokat a befelé fordulásra és a nemzeti elszigetelődésre csábítja

Válasz

Minden az egyenlőségtől függ, hogy a fény és a sötétség egyensúlyban legyen.

Meg kell érteni, mi okozz az elszigetelődést, a határok mögé való visszavonulást, az egység elleni lázadást, tiltakozást. Ezek komoly csalódások miatt alakultak ki. Európa “darabokra szaggatja magát”. A kormányok értik ezt, a népek még nem.

Németország mai gazdasága Európa egységének eredménye. A szétesés még a görögországinál is nagyobb bajt okozna. Remélem, az európaiaknak lesz elég eszük s megértik, hogy közösen kell működniük.
Képzeljük csak el: kényszerítő erővel kapcsolódunk a családunkhoz. Szeretnénk leválni, eltűnni a rokonok elől, elutazni messzire, de nem lehet. Az állami és társadalmi törvények köteleznek a család életében való részvételre. A szerkezet bele kényszerít s nincs hova menni. Csak a halálba. Így vagyunk egybefűzve a globális faluban: nincs menekvés, nincs mód különállásra. El lehet válni, de ez sem oldja meg a gondokat, a közös felelősség marad.
/geo/

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.