Dr. Michael Laitman

Milyen az árnyékod?

A mások felé adakozás tendenciája, csak hosszú idő alatt épül ki, fokozatosan. Ez a mi edényünknek a korrekciója. Ha az ember képes megszorítani magát, látva, hogy az ő élete, az ego nem hoz neki semmit, a tanulás és az erőfeszítés által magára vonz valamifajta illuminációt felülről, és bár nem tudva, mi ez az illumináció, az korrigálja és megváltozatoztatja őt, és elvezeti oda, hogy értékelni kezdi, az adakozás fontosságát.

Elkezdem érezni magamat kifelé, mások felé, összekötve másokkal, látni kezdem őket, mint a lelkem részei. Ez az adakozás eredménye, a Reformáló Fénytől érkezik. Ez a változás önmagában belül történik, belülről, a tanulásban, a terjesztésben, a barátokkal való kapcsolatban és így tovább.

Aztán az ember eljut a döntéshez, hogy ő nem akar megszerzővé válni, ő már csak azt akarja megkapni, amire szüksége van a létezéshez. Elkezdi gyűlölni az önző vágyát. És attól a pillanattól kezdve kezd kialakulni a tendencia az adakozásra. Ez a Fény által történik.

Az ember csak próbál, Man (ima) emelni, követel. Végül magára vonja a Fénytől a javítási műveletet, amely után kezdi érezni magán belül, hogy arra hajlik, hogy a többiek iránt cselekedjen, a valódi szeretettel, azaz, nem élvezi a saját maga iránti megszerzést. A személy már megépítette a határvonalat, amely nem teszi lehetővé számára, hogy egy önző formában szerezzen élvezetet, hanem csak magát az adakozás tendenciáját élvezi.

A tendencia kifejlesztése az emberben az úgynevezett “hét napja a Sukkotnak,” amelyben elkezdi megkapni a Körbevevő Fény illuminációját. Ez a Fény megépíti a személyben a Bina tulajdonságát, ami a hit az értelem feletti, a sátortető, a tető, amely “a hulladékból”, épült, azaz a hulladékot, ami a lába alatt hevert, most felteszi a feje fölé, amit korábban lenézett, az ő megszerzési vágyán belül.

Végül eléri azt a pontot, ahol ellenőrzi magát, hogy az ő vágyai az adakozás irányában vannak? Ezért ő megvizsgálja az “árnyékát,” hogy vajon az, „a Szentség árnyéka?”  Elrejti magát a Fénytől, és pontosan ez által fedezi fel önmagát, azért, hogy a Fény áthassa és megtöltse az adakozás szándékával.

Az árnyék vizsgálata a Sukkot utolsó napján (“Hozsánna Rábá”) a Szentséghez tartozik, vagy másképpen mondva, ez arról szól, hogy hogyan vagyunk képesek lefedni az egónkat, és alkalmassá tenni egy új térre, az adakozás dimenziójára.

Én blokkolva vagyok a megszerzés iránti vágy szempontjából, én már készen vagyok az adakozásra, így megnyitom magamat az adakozásra.  Én és Ő rendelkezünk a szeretet tulajdonságával, és így én kapok tőle azért, hogy adakozzak és örömet adjak.

De mindez az árnyék vizsgálat után történik, és az összes korrekciót, hívunk, hogy a Sukkot ünnepe.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.