Dr. Michael Laitman

A választás az ember kezében van

Nekünk hozzá kell szoknunk a helyes valóság érzékeléséhez. Vagy úgy érzékeljük azt, ahogy most, mintha valami külső világról lenne szó, ami előttem van, vagy úgy a valóság, amely bennem található.

Ez hatalmas különbség, mert először, úgy látom a valóságot, hogy minden az én érdekeim szerint történik, és csak ebben az önző állapotban érzem és értem ezt így. Ezen az egoista szűrőn keresztül látom a valóságot, és úgy érzékelem, ezt a világot, amely a vágyamban mutatkozik. De ha én  a világot fejjel lefelé látom, az  adakozás szándékával, nem mint azzal formulával, hogy “Mindent nekem”, hanem az alapján, hogy  “mindent másoknak”,  akkor egy másik valóságot érzékelek, hogy , amely a “felsőbb valóság”,a “spirituális világ”.

A személy, meg kell, hogy vizsgálja alaposan, milyen állapotban van a belső kapcsoló, amely irányítja a gondolatát: a magam irányába vagy mások irányába. Ez a szabad választás minden alkalommal.

Ez a kapcsoló a középső állásban van, mint egy villanykapcsoló, és tudom változtatni magam irányába, akkor érzékelem ezt a világot, vagy átkapcsolok egy másik irányba, “a mások irányába”, és érzem a spiritualitást.

Ez a váltórúd az ember kezében van, ebben rejlik a szabad választása, hogy merre kapcsolja. Ha eltávolítódik az egótól és gondolatait másokra irányítja – akkor az adakozás felé halad és meglátja a felső világot ugyanazon a helyen, ugyanazon a téren belül, ahol a jelenlegi világát is érzékeli.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.