Dr. Michael Laitman

Az apák munkája és a mi munkánk

A lelkek felkészültséget, hívjuk úgy, hogy “az apák” (Avot). Vannak emberek, akik az avottal, a szabad választással, csak a mindennapi fizikai dolgokon keresztül rendelkeznek,. Vannak emberek, akik jobban felkészültek és kezdenek felemelkedni „az apák” a magas morális és etikai szintjére. Vannak, akik már eljutottak a lényeges kérdéshez, az élet értelméről. De vannak olyanok is, akik elkezdenek kérdéseket feltenni az élet belső értelméről: kitől kapom én ezt az életet, ki vezeti, hogyan tudom látni az célt és hogyan vehetek részt ebben a folyamatban.

Az ember elkezdi érezni, hogy az élete csak folyik és képtelen megragadni az élete fonalát, képtelen érezni, hogy minek és ki vezeti őt! Az élet keresztülfolyik rajta, és nem érti az egészet közben pedig, magára von, különböző, nem kellemes érzéseket.

Akkor az ember elkezdi keresni, és ez lesz a fő problémája az életében, ezáltal jut el az ősapák felismeréséhez. Megérti, hogy ezt fel kell fedeznie, és hogy a Nefesnek az erejét is fel kell fedeznie, mindezek ezt megelőzően rejtve működtek benne, és a nélkül tárultak fel, hogy a véleményét kértek volna.

És most elkezdi megérteni, hogy az összes felkészülésben, amelyeket az ősapáktól megkapott, benne van a lehetősége, hogy megismerje a lelke gyökerét, azaz az eredetét, az ősapát magán belül.

Minden ember képes megszerezni a lelke gyökerét, és minden a felébresztése érdekében történik. Amikor elkezd közeledni a gyökeréhez, ezen az úton megismeri az egész rendszert, amiben felfedezi a Felső erőt, a Teremtőt.

Aztán rájön, hogy az összezuhanás fentről lefelé, az Ein Sof világától egészen a mi világunkig, minden előkészítés lelke gyökerén keresztül – az ősapák munkája. És most, amikor a személy eléri önmegvalósítást, ő megkapja az ősapák szintjét, ahogy meg van írva: “Mikor az én cselekedetem és az ősapánk cselekedetei egyek”.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.