Dr. Michael Laitman

A világ éhezik, a segítség kudarcot vall

Hírek (EURONEWS)

„Fájdalmas éhség minden nap – a legutóbbi Világ Katasztrófa Jelentés vetett egy kemény pillantást arra, hogy miért él körülbelül egy milliárd ember ezzel az érzéssel együtt, miközben elegendő élelmiszer kerül előállításra, ami mindenki ellátására elegendő lenne.

„A Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold szerint, a közeljövőben még több ember fog éhezni a városokban és a magas GDP-vel rendelkező országokban.

A katasztrófajelentés szerint, hogy az ENSZ Évezred Fejlesztési Programjának legfontosabb célja, amely valószínűleg nem érhető el 2015-ig, hogy csökkenjen azon emberek aránya, akik a létszükségletek hiánya és az éhség miatt szenvednek.

Az alultápláltak száma valahol 925 millió körül van, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete jelentése alapján. Három és öt millió közé tehető azoknak a száma, akik évente éhen halnak.

Az alul tápláltsági mutatók alapján, 178 millió öt év alatti gyermek nem kap megfelelő ellátást. A hátrány már a születés tervezésénél megjelenik, ugyanis miközben a magzat az anya testében fejlődik, annak sincs megfelelő élelmezése. Az egész világban, tíz emberből, aki alultáplált, hat nő.

Az élelmiszerválság okairól a Vöröskereszt jelentése azt állítja, hogy nagymértékben megtalálható ezek között a spekuláció, és a globális piaci ingadozások, melyek befolyásolják az árakat.

Hozzászólásom

A valódi ok, a hiányzó, kölcsönös garancia és felelősség egymás és a Föld iránt, azaz az egoizmusunk illetve sokkal inkább az a tény, hogy anélkül, hogy harcolnánk ez ellen, az ego gonoszsága ellen, nem építünk kapcsolatot egymással, a szűrő, amely összekapcsolhatna minket, és amelyben felfedezhetnénk az adakozás minőségét, ami a Természet minősége. Ennek a minőségnek az elérése megerősítést ad nekünk, és képességet az igazságos kapcsolat és elosztás megalapozására, és arra, hogy mindenki, mindent, bőségesen megkaphasson.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,644 seconds.