Dr. Michael Laitman

A szeretete lángja fölött, bugyogott a gyűlölet

Írva van: Rabbi Simon tanítványai, mielőtt megírták a Zohár könyvét, egy hatalmas gyűlöletet éreztek egymás iránt, amely bugyogott, mint egy láng. Mielőtt elkezdték volna a Zohár könyv megírását, elkezdték tanulmányozni a közöttük levő kapcsolatot, ami azt jelenti, hogy elkezdtek építeni egy kapcsolatot egymás között, a gyűlölet alapján. Aztán, egy inspiráció és egy hatalmas erő leküzdésével, ők felfedték a szeretetét lángját a gyűlölet lángja helyett, amint meg van írva: “A Fehér Tűz alapja, egy fekete láng.” Így írtak le a felfedezésüket, a kapcsolatuk formáját közöttük, hogy felfedezték a szeretetet a gyűlölet fölött. Ez tényleg minden lényege a Zohár könyvének.

Ha megtalálunk egy hasonló viszonyt közöttünk is, megértjük, amit a Zohár ír. Addig is megpróbálunk sóvárogni a kölcsönös kapcsolatra és ez által felfedezünk egy nagy késedelmet, és újra sóvárgunk a kapcsolat megszilárdítására, és újra látunk még nagyobb késedelmet. Így minden alkalommal, amikor úgy érezzük, “belépés” és” kilépés “, ahogy mondva: a ” Zionból (Zion kilépést jelent) érkezik a Tóra “. Ténylegesen ez a kijárat. Csak így haladunk előre.

Ezért a Zohár olvasása alatt, ezekre az állapotokra kell gondolni: szétválasztás és a kapcsolat. Nincs ennél semmi több. A Zohár szerzője ír ezekről az állapotokról és az állapotok közötti jelenségekről, és csak a spirituális szintről beszél, ahol felébred a valódi gyűlölet és egy sor igazi szeretet. Reméljük, hogy megszerezzük egyaránt ezt is és azt is.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.