Dr. Michael Laitman

Az „egy” dolgozik és mindenki kap

Kérdés

Hogyan lehetséges elfogadni azt, hogy a barátom kapja meg beteljesülést az én erőfeszítéseim eredményeképpen?

Válasz

Ez a munka az adakozásra irányuló szándékban így működik, dolgozom és az élvezetet, magából a munkából kapom meg, és ezt az élvezetet át akarom adni másoknak.

Itt van egy különlegesen finom dolog. Nekem a munkámon felül kell emelkednem, vagyis hogy már ne érdekeljen engem. Ez olyan, amikor azt mondják a kislánynak: “Ha elrendezed, szépen a kockákat kapsz 10 sékelt”. De ő nem érti mi az 10 sékel, de kellemes és érdekes neki elrendezni a kockákat!  A 10 sékel is kellemes és érdekes a számára, de nem mint  egy jutalom.

Ha találok egy olyan munkát, amely nagyobb, mint a jutalom maga, akkor maga a munka a jutalom számomra, és a jutalom, amely korábban jutalom volt, már nem számit jutalomnak a számomra. Azaz, én kicserélem a jutalmat egy másik jutalomra.

De erről beszélünk a spirituális munkában is?

Nem. Itt arról a jutalomról beszél, amelyet én nagyon akarok, és ez a munka számomra nem élvezet, hanem odaadás. De én leküzdöm magamat a Fény erejének a segítségével, ez lehetővé teszi számomra, hogy szívesen dolgozzak mindennek ellenére. Én erőfeszítés nélkül, megváltoztatom az egoista beteljesülést egy másik egoista beteljesülésre.

Én lehetek egy futár, akit elküldenek, hogy fusson és hozza el a levelet, vagy lehetek egy sportoló, aki szalad, és élvezi magát a futást. Értitek a különbséget? A legfontosabb, hogy az ellenálló erő ne tűnjön el, hanem pluszba legyen. Pontosan azért, hogy használjuk ezt az ellenálló erőt, növeljük az adakozás erejét és a Fényt amely felfedeződik.

A NaRaNHaJ Fénye, az adakozás Fénye, amely pontosan a leküzdés fölött tárul fel. Másképp nem fedeződhet fel. Ez olyan, mint az elektromos áram, amely az ellenállás által mutatkozik meg, és így lehet kapni tőle erőt.

BS

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 1,108 seconds.