Dr. Michael Laitman

A Fény mindig a segitségedre van

Az embernek mindig erőfeszítéseket kell tennie, hogy elérje a spiritualitást. Erről írva van: “erőfeszítést tettem és találtam!”. A kabbala tudománya megadja az erőfeszítést, ami a csoport, a tanár, és az eredeti könyvek.

Ezekben az erőfeszítésekben a szándékot kell használni, hogy felfedezzük a csoportban a kapcsolatot a csoport barátok között. De ahelyett, hogy felfedezzük a kapcsolatot, felfedezzük a gyűlöletet és a visszautasítást. Azaz, felfedezzük a két ellentétes pólusát a természetnek: a jó és a rossz erőket; az adakozás tulajdonságát, amelyet el akarunk érni és az egoista megszerzés tulajdonságát, amelyet a közöttünk levő cselekedetekben fedezzünk fel, amikor megpróbálunk összekapcsolódni.

Az eredménye ebből a szomorú harcból és az adakozás gondolatának a megszerzéséből az lesz, hogy mi megépítjük a tömeges imát és kérjük a korrekciót. Mindezek a cselekedetek, jelentik a “mitzva” (parancsolatokat). Azaz, a “mitzva” a mi erőfeszítésünk az adakozás megszerzésére.

És ennek eredményeképpen, hogyha ezek a cselekedetek, akár csak egy kicsiny mértékben is korrektek, elkezd működni a Reformáló Fény. Ha még a mi cselekedetünk nem is olyan pontos és nem a helyes adakozás szándékával átitatott, hanem egyelőre egoista (azaz nem az Ő nevében történik), a Reformáló Fény mégis elkezd ragyogni.

Minél valóságosabb a szándék, a kapcsolatunk egyre nyilvánvalóbbá válik, egyre jobban érződik ez a kapcsolat. Érezzük mennyire fontos számunkra, hogy építsünk egy közös vágyat – így Fény egyre jobban világít. Ahogy mondva van: “minden egyes fillér egy összeadott nagy összeg”. Minden kis cselekedete a Fénynek, az erőfeszítéseink által, az egészet összeadja egy nagy “Tórává”.

A Körbevevő Fény befolyása jelenti a Tórát, amint meg van írva: “Én teremtettem a gonosz hajlamot és hoztam létre a Tórát, mint a fűszert.” Azaz, az ember erőfeszítéseket fektet bele, azért hogy korrigálja a vágyát és erre Fény visszatéríti a jósághoz.

A Fény (Tóra) nincs az ember ellenőrzése alatt, hanem a Teremtő kezében van. Ő olyan mértékben ragyog, amennyire az ember megpróbál formaegyezésbe kerülni vele, és visszatéríteni a jóhoz. Más szóval, kijavítja és olyanná teszi, mint Ő maga. És ezek pontosan a” Mitzvák”(a cselekedetek amelyeket meg kell tennünk) és a “Tóra (a korrekció Fénye).

Tehát, mondjuk, ha a személy “a gyermekkorban” (azaz a kezdetektől fogva, amikor még nem történt semmi) erőfeszítéseket fektet be és sóvárog a hit elérésére, (az adakozásra), akkor a Reformáló Fény (Tóra), befolyással van rá, “az öreg koráig.” Azaz, lezuhan és felemelkedik a szintek között, de a Fény segít neki és irányítja őt.

A Fény világít rá, még jövő megtestesülésében is, és ez a változása a fizikai testnek nem változtatják meg a helyzetet, azokat a befolyásokat amelyeken a létnek keresztül kell menni.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.