Dr. Michael Laitman

Ne várj a következő inkarnációra

Mondva van, hogy a parancsolat (mitzva) csak akkor segít és óv meg, amikor a személy foglalkozik vele, míg a Tóra arra az időre is vonatkozik, amikor a személy nem foglalkozik vele.

A Parancsolat (mitzva) az aktuális cselekedete az embernek, és az erőfeszítések által szerzi meg a spirituális világot. Azonban ez csak a cselekedet idejében működik, ezért abban az időben, amikor az ember még alszik, vagy cél nélkül halad – semmi nem történik a spiritualitás irányába, és így életek múlnak el lehetőség nélkül.

Minden pillanatban, amikor valaki a helyes gondolatban és szándékban van, és végrehajt valamilyen cselekedetet, ami megerősíti a szándékot – akkor minden pillanatban működik a spiritualitás felé való törekvés, és felébreszti a következő szintre. Fel kell, hogy fedezze a vágyat, a sóvárgást a következő, felsőbb szintre, és ő elkezd ragyogni rád.

Ha valaki jobban sóvárog, akkor ez jobban ragyog rá. Ilyen a fizika törvénye a spirituális világban. Ha valaki nem cselekszik, semmi sem fog történni.

Ha az ember erőfeszítéseket tesz a spirituális előrehaladásban, akkor ne várja, hogy rögtön megkapja a Tórát és azonnal érezni fogja a Reformáló Fényt. Az megjelenhet olyan módon, hogy a személy nem is reméli, egy olyan pillanatban, amikor nem tudod honnan vagy mikor jött. Ezért mondva van, hogy a Tóra segít és megóv, még akkor is, amikor nem foglalkozol vele.

Ez olyan folyamat, amely nem az embertől függ. Nem ismeri a Teremtő törvényeit, nem tudja mikor jobb, hogy világítson a Fény, mi jó neki és mi rossz a számára. Nagyon sok számítás lehetséges itt, a “lelkek ítéletének”megfelelően.

Nem érzékeli azonnal a Fényt, de az rögtön elkezd működni. Ne gondoljuk, hogy ha nem érzékeljük, akkor nem működik. Ha még úgy is tűnik valakinek,, hogy olyan sokat dolgozott sok erőfeszítést tett bele, és semmi sem történik, valójában ezt nem tudhatja Lehetséges, hogy az eredményeket csak egy-két év múlva érzi.

Egyelőre a fogaskerekek csak mozognak, és a Fény dolgozik az emberen teljes erővel, de te ezt az ember még nem érti. Mivel kezdetben a változások a kövületi, növényi, élő és állati szinteken történnek. Ezek állandóan fejlődnek. Ezért az ember lelkében van egy mély vágy, vagy más szóval a nagy ” durvaság”, amely kijelöli a legfontosabb korrekciók területeit, és amely szükségszerűen létezik, és a gonosz felé visznek. De az ember nem érzi ezt.

Vannak emberek, akik megfelelően haladnak, majd egyszer csak egy pillanat alatt lezuhannak. Láthatjuk ezeket, és nem tehetünk semmit, mert a törvény nagyon szigorú. Ha az ember nem ad hozzá, legalább egy extra szezám magot a súlyhoz, akkor a mérlegnek a serpenyője nem süllyed le, azért hogy kimozdítsa az egoizmust, és a serpenyő másik oldalán maga a személy áll, nem tartja őt meg. Szóval az ember lent marad.

De ne essünk kétségbe, ha nincsen meg a Teremtő kegyelme! Egy idő után ez a lehetőség, visszatér az emberhez, egy másik állapotban, a következő szinten, de kap egy új esélyt, hogy folytassa. Bár megtörténhet, hogy hosszú időbe telik, mire ez az esély eljön, vagy talán csak a következő inkarnációban.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,191 seconds.