Dr. Michael Laitman

A magasabb állapot játéka: először mindenki hamisan játszik

Baal HaSulam, “Matan Torah (A Tóra megkapása)”: Kétfajta kapcsolat van: a Teremtővel való kapcsolat, és az emberrel való kapcsolat. Mindkettő a célra irányul, azaz az összetapadásra. Az ember altruista cselekedetén belül, semmilyen különbség nincs a szomszéd felé irányuló, és a Teremtő felé irányuló szeretetben, mivel minden, ami a testén kívül van, nem tűnik realisztikusnak az érzékelésében.

Tehát én egy képzetes valóságban létezem, amelyben más emberek vesznek körül a Föld bolygón, az Univerzumban. Miért képezem le ezt a látszólagos valóságot, ezen a különleges módon? Miért ebben a speciális formában érzékelek? Mindez azért van így, mert ennek a „képnek,” a látszólagossága, teljes mértékben megfelel annak a módnak, ahogy eltorzítom a pillanatnyi valóságot. A nagyobb hazugság, egyre messzebbre taszít az igazságtól.

Akkor, a jelenlegi állapotban való létezésben, megszerzek egy vágyat arra, hogy feltáruljon a létezés lényege, az élet célját megértsem, felül akarok emelkedni a hamis illúzión, és meg akarom látni az igazságot e mögött. Ha mindez így van, akkor egy nap, a valóságomnak meg kell változnia.

Hogyan érjük ezt el? Mi el akarjuk képzelni a valódi állapotot, azzal a vággyal, ami felébredt bennünk. Senki nem tudja ezt menedzselni, a kabbalisták tanácsai nélkül. Semmit nem tudunk tenni önmagunk által, az ő segítségük nélkül, amely által fejlődhetünk az irányultságunkban. Végül is, elmerültünk a sötétségben és a zavarodottságban, és az igazságnak a morzsáját sem birtokoljuk, csak a szikráját, egy teljesen új vágynak. Azonban ez az új sürgetés bennünk, csak egy pontot jelentenek, nem egy vektort, amely megmutatja nekünk az ösvényt. Ebből az okból kifolyólag, a megfelelő eszközök felé kell fordulnunk, annak érdekében, hogy ezek a helyes irányba vezessenek minket.

Ha úgy képzelem el az egész világot, mintha én magam lennék, mint egy egyesített egész, akkor ez egy megfelelő kép. Azonban nem vagyok képes kialakítani ezt a hozzáállást önmagamon belül, önmagam által. Képtelen vagyok elképzelni azt, hogy más emberek, erők, és az ásványi, növényi és állati szintekhez tartozó jelenségek a vágyam részei, mivel az érzékelésemben ezek úgy jelennek meg, mint valami izolált, szeparált, és egymástól távol álló dolgok, melyek egymással is ellentétesek, és gyűlöletesek a számomra.

Ebből az okból, a módszer, amely elvezet az igazsághoz, a csoport, ahol nekem dolgoznom kell. Habár én a barátaimat teljesen különbözőnek, és ellentétesnek látom, mi együtt törekszünk a korrigált, valódi állapot felé. Együtt kell dolgoznunk a korrekción, és az igazságon.

Ez az, amiből az igény megjelenik, egy helyes hozzáállásra, a végső, valódi állapothoz, amit Teremtőnek nevezünk, vagy a csoportnak. Csak olyan feltételekkel érhetem el a Teremtőt, ha a Teremtő elképzelése helyett, a valódi csoporttal kerülök kölcsönkapcsolatba, és együtt, mindannyian elképzeljük magunkat, egy magasabb szinten.

Mi képesek vagyunk elvégezni ezt a munkát. Egy közös, valódi állapot felé haladunk azáltal, hogy egyre közelebb kerülünk ahhoz a barátaink vágyához, amiben egyesülni tudunk. Akkor a közelebb kerülésünkre irányuló, külső cselekedeteink elvisznek minket egy belső egységre irányuló, vágyhoz.

A mi világunk a spirituális erők kivetülése. Úgy érzékeljük őket, mint fizikai képek, és ezek teremtenek feltételeket a vágyaink egyesítéséhez, melyek egybeforrnak egy egyesült erőfeszítés által, az egységes rendszer irányába vezető módon. Mi nem tudunk kezdeni semmit, fizikai cselekedettekkel, még a hibásakkal sem, csak olyanokkal, melyek hatékonyak. Valaki a kezdetekben menedzselheti a dolgokat, megfelelő szándék nélkül, az alacsonyabb szinteken. Az első akkord lehet hamis, de mégis fontos. Ezért senki nem mondhatja, nem kapott gyeplőt önmagának, a korrekció felé való irányítására.

Ezen a módon, az emberek közötti kapcsolat fontosabb, mint a Teremtővel való kapcsolat. Egyfelől, van egy kicsiny csoportom, amely fel akarja fedezni a korrekció módszerére vonatkozó üzenetet. Másfelől, ott van az emberek hatalmas tömege, amely tudattalanul vár az egységre.

Végül az emberiségnek meg kell kapnia ezt a módszert tőlünk, egy megfelelően előkészített formában, pontosan és szigorúan megadott, kapcsolati paraméterekkel leírva. Azonban a válság előtt, teljesen felesleges lett volna ez, mert nem jelent meg az egységre irányuló valódi igény, ezért nem volt oka, a módszer feltárulásának. Ezért a kabbala rejtve maradt.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.