Dr. Michael Laitman

Kérdések a kabbala által használt fogalmakról, és a vallásról

Kérdés

Újra és újra hallom, ahogy Rav kijavítja a tanulóinak a helytelen felfogását a leckék alatt, és azt is hallom, ahogy az én helyi csoportomban, mi a belső jelentése, az olyan fogalmaknak, mint „Teremtő, hit, ima,” és így tovább, hogyan tárul fel, és hogy mennyire ellentétes a bálványimádó jelentésükkel. Megértettem, hogy a kabbalisták bizonyos okból elrejtették ezt a bölcsességet, ebbe a nyelvezetbe, évszázadokkal ezelőtt, de miért kell ugyanezen a módon folytatnunk ezt nekünk is?

Mindannyian éveket töltöttünk a vallásaink formáló erejében, és a társadalom az, amely elválaszthatatlanul összekapcsolta ezeket a helytelen képeket, ezekkel a fogalmakkal. Ha a munkánk mögött a nyilvánosság felé irányulunk, és a korrekciónk sebessége lényeges, nem volna jobb, ezt a kettős beszédet elfelejteni, és csak a helyes nyelvezettel fordulni az emberek felé? Úgy tűnik, értékes időt veszítünk ezzel a zavarodottsággal és félreértésekkel.

Válasz

Ez pontosan így van, és az utóbbi időben a nyelvezetünk változott is, pontosan azért, mivel a válságról való véleménynyilvánításunk igényli ezt, és ezt olyan embereknek is szánjuk, akiket nem érdekel a kabbala. Remélem, mi képesek leszünk átváltani, egy sokkal érthetőbb nyelvezetre, és megszabadulunk a definíciókban tapasztalható zavarodottságtól.

Kérdés

Én egy vallásos negyedben dolgozom. Ez nehéz, mivel a munkatársaim, akikkel minden nap együtt dolgozom, nem akarnak a kabbala tanulása által fejlődni. Abban hisznek, hogy ez tilos. Hogy befolyásolhatnám őket?

Válasz

Hallgass a tanulmányaidról!

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.