Dr. Michael Laitman

A felső erő – olyan egyszerű

/Az aravai sivatagban, a Szináj hegy alatti előadásból)

A Felső Erő nem létezik. A felső Erő azonos a csoporttal. Ha érezzük a kötelékeket, amelyek összekötnek, megérezzük benne a nálunk nagyobb erőt, a felső megvilágításokat. Ez sehol nem található mirajtunk kívül. A szellemi, spirituális világ nem létezik önmagában. Mi magunk a saját elképzelésünkkel teremtjük meg.

Elképzeljük és akkor van: a felső megvilágítás vagy fény, s ennek közepében egy pont, ami sok-sok részben közöttünk oszlik el. Ha ezeket a pontjainkat (a közös vágyat a felépülésre) kötjük egybe, ezeket a részeket, akkor ez ad egy megvilágítást, egy fényt és ez egyfajta érzelmi hordozóvá válik az alaki azonosság alapján fénnyé válik.

Tehát a fekete, vagy sötét pontok közössége a vég-nélküli fény megvilágításában hatalmas hordozó eszközzé válik, s elhordja ezt a nagy megvilágító fényt. De ha ezek a rész-pontok (vágyak) nem társulnak csoporttá, akkor nincs ami hordja ezt a megvilágítást, fényt, akkor csak egy sötét pont van a szívünkben.Ez a megvilágítás “van a van-ból” /szemben a “van a nincs-ből” kategóriával, ami maga az a vágy a felépülésre, ami megteremtünk. /
(geo)ן

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.