Dr. Michael Laitman

Engelsnek igaza volt

Vélemény (V. Novozhenov, Altai Állami Egyeteme forrás window.edu.ru)

Az emberiség a természet része. Több mint száz évvel ezelőtt, amikor mind a tudósok, mind a mérnökök a természet meghódításáról beszéltek, Engels megjegyezte, hogy az ember nem veheti át az ellenőrzést a természet felett, ahogy egy hódító egy másik nemzet felett.

Az emberi uralom természet felett azon a tényen alapszik, hogy más teremtményektől eltérően, az ember képes megtanulni annak törvényeit, és helyesen alkalmazni. Az irracionális cselekedetek elkerülésére a természettel szemben, mindenekelőtt meg kell érteni, hogy mik kell a racionális cselekedeteink? Hogy kerülhetjük el a természet spontán befolyását rajtunk? Hová és hogy irányozzuk az erőfeszítéseinket?

A legszignifikánsabb környezeti problémák:

  • Éhség, mint a szociális, gazdasági, szociális, környezeti és demográfiai problémák kifejeződése
  • Ivóvíz hiány
  • A megfelelő termőföld hiánya
  • Száraz területek, erdőirtás, el sivatagosodás
  • Növekvő üvegházhatás
  • Nukleáris konfliktusveszély növekedése
  • Regionális és nemzetközi konfliktusok a természeti erőforrások birtoklásáért, és területekért

Hozzászólásom

Csak a természet törvényeinek megértése és figyelembevétele segíthet, hogy rendbe hozzuk a jelenlegi veszélyes állapotot. Ez egy hasonlóság a természettel, ami a kapcsolatok integráltságában, és az ésszerű fogyasztásban mutatkozik meg. Az összes problémánk a növekvő egoizmusból származik. Csak akkor használhatjuk helyes módon, ha bevezetjük a globális oktatást, amely megtanítja, hogyan viselkedjünk helyesen a társadalomban, és a természettel való viszonyban.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,636 seconds.