Dr. Michael Laitman

Munkanélküliség az USA-ban

A hír (forrás: RUNY.web)

Az előző év elején az amerikai munkanélküliek 75 % kapott munkanélküli járulékot. Azonban bár a szövetségi kormány a jogosultságot kiterjesztette 99 hétre, a legtöbbjük kiesett az ellátásból, az idei évben.

Ennek a következményeként az ellátásban részesülők száma leesett 48 százalékra. A 99 hét lejárta után két millióan nem találtak semmilyen biztos jövedelmet. Februárban 2,2 millióval több ember marad ellátás nélkül. Egy átlagos munkanélküli 300 dollárt kap hetente.

Egyharmada azoknak, akik elvesztették a munkájukat, 14 millióan vannak ilyenek, nincs állandó munkája legalább egy éve. Ismert, hogy minél hosszabb ideig nincs valakinek munkája, sokkal kisebb az esélye, hogy valami hasonló fajta munkát talál, mint amiből kiesett. Ennek az oka a szakmai készség elvesztése, a kor, és a nagyszámú jelentkező egyetlen munkalehetőségre.

2010-ben a munkanélküliség elleni biztosítás 3,2 millió amerikait védett meg a szegénységbe zuhanástól (a szegénységi szint 22 314 dollár évente egy négytagú család tekintetében) Akik mindenféle bevétel nélkül maradtak, élelmiszerjegyeket kaphatnak. Közel 46 millió ember kap ilyen jegyeket.

Hozzászólásom

Rövid időn belül több tíz millióan lesznek munka nélkül. A kormányoknak be kell vonni őket integrált oktatásba és nevelésbe. Ez vezethet egy egészségesebb társadalomhoz, és a teljes gazdasági és szociális rendszer átszervezéséhez.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,579 seconds.