Dr. Michael Laitman

Csecsemők igazságszolgáltatása

A hírekből (forrás: LiveScience)

Csecsemők, akik 8 hónapos kort alig érték el, látni akarják azok megbüntetését, akik rossz fát tettek a tűzre – állítja egy tanulmány.

Ennek ellentéteként, fiatalabb csecsemők, előnyben részesítik, ha azt látják, hogy mások kedvesek egymáshoz – még ha ez azt is jelenti, hogy valaki kedves olyan személyiségekkel, akik csuklóból pofont érdemelnének.

Tehát a kutatók (a Kanadai Brit Kolumbia Egyetemről) összeállítottak egy sor kutatási gyakorlatot bábok felhasználásával, ahol segítő illetve bántó helyzeteket szimuláltak 32 öt hónapos, és 32 nyolc hónapos gyerek számára. Minden helyzetgyakorlat után a gyerekek kifejezték a saját preferenciájukat, választásukat a bábok viselkedésére vonatkozólag, kiemelve a számukra favorit bábot a bábok csoportjából.

A bábok – egy sor, vidám karakter, melyek között van jávorszarvas, elefánt és kacsa is – először egy sor kedves vagy erőszakos jelenetet mutatnak be.

Szociális számítások

A végeredmény, a Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratában lettek megjelentetve, rámutat, hogy a kicsiny gyerekek rendelkeznek igazság érzettel. – mondta Hamlin.

Azt találtuk, hogy a nyolcadik hónappal, a bébik egy nüánsszal fejlettebb látásmóddal rendelkeznek a viszonosságról, és képesek irányítani ezt a komplex, szociális evolúciót sokkal korábban, mint azt gondoltuk – mondta.

Bár ez az igazságérzet talán tanult, Hamlin szerint, a nagyon fiatal korban szerzett élmények azt sugallják, hogy az anti-szociális típusok büntetésének belső igénye részben velünk született.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,227 seconds.