Dr. Michael Laitman

Az ernyő egy számítás, a vágyon történő munkavégzés érdekében

Kérdés

Miből áll az ernyő, és hogyan képes arra hogy megakadályozza a Fényt a vágy semlegesítésében?

Válasz

Az ernyő nem vágy, hanem az ellenállás ereje. Az ernyő úgy érezhető, mint egy számítás a vágyon történő munkavégzés érdekében.

Hogyan vagyok képes a vágyam fölé emelkedni, ha benne vagyok? Kapok egy különleges erőt kívülről (a környezetből, vagy a Fényből, ami valamilyen külső tényezőt jelent), ami lehetővé teszi számomra, hogy leválasztódjak a vágyamról.

És ekkor nem süllyedek a vágyamon belülre, és nem is azonosulok vele. Nem vagyok az irányítása alatt, amikor csak arra gondolok, hogy hogyan fogom kitölteni, egy rabszolgához hasonlóan, aki parancsot kap a gazdájától és szalad keresni, hogy hogyan érje el, amit a gazdája kért. Másfajta erőt kapok Fentről, egy másféle számítást, ami vagy nagy szenvedés által vagy intellektuális megvilágosodáson keresztül történik.

Ezelőtt csak a vágyam miatt aggódtam, és ki akartam azt tölteni, ezért egy nagy egoista voltam. Ez a nagy egoista nem létezik már a kis vágyán belül. Le van választva róla, és oldalról vizsgálja hogy hogyan lehetséges azt jobban és jobban kitölteni.

De a leválasztással az egoizmusról a nagyon kitöltődés érdekében, elkezdek számításokat végezni az egómon kívül. Egyfajta leválasztás alakul ki az egóm és önmagam között amikor döntéseket hozok: Olyan, mintha az elmém és a vágyam külön lennének. És akkor elkezdem megérteni, hogy a vágy mindig rabszolgasorba dönti az elmét és engem tesz a rabszolgájává.

Sok ember tapasztalja ezt a világban, például az alkoholisták vagy a drogfüggők. Ha valami nyilvánvaló károsodást okoz, egy személy megérti hogy a vágya rabszolgájává válik a hibás szokásban.

De ha kívülről nézem a vágyamat (és persze egy nagy és fejlett egóra van itt szükség: az elmében és a vágyban is) elkezdem sajnálni, hogy folyamatosan szót fogadok neki. Szeretnék valami szabadságot tőle, és innen kezdődik az ember fejlődése.

Elkezdek úgy nézni rá, mintha valamiféleképpen lehetséges volna megváltoztatni a vágyaimat, lekorlátozni néhányat és megnövelni másokat? Ez a környezet által lehetséges. Ha a törés nem jelent volna meg és a környezet nem vett volna körül, nem lenne lehetséges kimennünk a vágyainkból. De mivel a környezethez vagyok kötve, ami felébreszt engem és különböző értékeket ad nekem, ennek eredményeképpen fokozatosan megváltozom.

Összehasonlítom őket az értékeimmel és meglátom, hogy csak a jó étel érdekel, és ha a környezet a zenéről, színházról, és az operáról beszél, elkezdem szégyellni magam és elkezdek számításokat végezni, hogy eltávolodjak a vágyamtól. Legalábbis elkezdem azt kritizálni, és ezáltal egy probléma jelenik meg: nem vagyok elégedett magammal már, és rákényszerülök, hogy megváltozzam a környezethez való illeszkedés érdekében.

Ezért a környezet hatása elhoz minket egy olyan számításra, ahol felkészülünk rá, hogy teljesen megváltozzunk – csak azért hogy a többiek elismerjenek minket. De most tisztán egoista módon viselkedek mindenféle ernyő nélkül. Ugyanakkor ez jelenti az egoista ernyőt. Szeretnék sovány lenni és szép, ezért lekorlátozom az ételbevitelemet. Bár ez nem könnyű, mégis megteszik az emberek. Minden attól függ, hogy mi fontosabb nekem és mi adja a legnagyobb örömöt: hogyan nézek ki kívülről, vagy az étel.

Minden a saját számításomtól függ, amikor a környezet segítségével megnövelhetem a fontosságát az egyik dolognak a másik felett. Ezért akinek az az érdeke, hogy súlyt veszítsen, vagy leszokjon egy káros szokásról, megfelelő környezetbe kell kerülnie ami az életet a káros szokás nélkül értékeli.

De ha anti-egoista ernyőt akarsz elérni, ez valami mást jelent. Ezért egy környezetre van szükséged, ami rávesz hogy érezd az adományozás fontosságát. Fájnia kell, hogy nem vagy képes adakozni. Érezni fogod, hogy lekicsinyülsz miatta, hogy nem érsz semmit, és elvesztegeted az életedet, és benne általánosságban nem éri meg élni ha nem éred el az adományozás tulajdonságát.

A környezet hatásának nagyon erősnek kell lennie, egészen addig a pontig, amikor inkább meghalnál, mintsem hogy ilyen módon élj tovább. És akkor elkezded kérni, követelni, és imádkozol, mindenféle számításokat megtéve, hogy elérd az ernyőt. És amikor látod, hogy nincs mód elérni azt, akkor elkezded kérni a reformáló Fényt. Ez elvezet téged a gonosz felismeréséhez.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.