Dr. Michael Laitman

A köztünk lévő pókháló

A hírekből (Aalto University)

“Az Aalto Egyetem kutatócsoportja és a Turkui PET Központ felfedezte, hogy milyen módon tapasztalhatóak meg erős érzelmek, emberek között, akiknek az agya szinkronban működik.

“Az érzelmek  könnyen átragadnak egyik emberről a másikra. Látva a másik ember érzelmeinek kifejeződését, mint például egy mosolyt, ezek gyakran generálnak azonos emocionális választ a megfigyelőben. Az érzelmi állapotok ilyenforma szinkronja egyének között támogathatja a szociális kölcsönkapcsolatokat, azaz, amikor a csoport valamely tagja megosztja a kölcsönös érzelmi állapotát, az agya és a teste hasonló megnyilvánulásra ösztönzi a környezetét.

“Az Aalto Egyetem és a Turkui PET Központ kutatói most azt is felfedezték, az érzett erőteljes érzelmek, különböző szinkron agyi aktivitást okoznak.  at Aalto University and Turku PET Centre have now found that feeling strong emotions makes different individuals’ brain activity literally synchronous.

“Az eredmény, mint nemkívánatos érzés jelenik meg a szinkronban  működő agyakban, és ezeket az agy szemközti és középső területei dolgozzák fel, egyfajta hálózatban a szinkronicitás miatt. Például egy ezzel ellenkező esetben, amikor egy érdeklődést keltő, pozitív esemény történik, az említett agyhálózat azonnal érdeklődéssel és víziókkal kezdi támogatni az érzékelési érintettséget.

“Az érzelmi állapotok másokkal való megosztása azt kínálja a megfigyelőknek, hogy idegrendszeri és ideghálózati válaszokkal jelezzék mások szándékainak és tetteinek a megértését, és ez biztosítja a ráhangolódást, illetve a szinkronban való érzelmi állapotot is emberek között. Az ilyenfajta automatikus ráhangolódás váltja a ki a szociális kölcsönkapcsolatokat és a csoport folyamatokat – mondja Lauri Nummenmaa professzor, az Aaltoi Egyetem adjunktusa.

Véleményem

Ez a tanulmány is jól illusztrálja, hogy a Kabbalisták látásmódja alapján, mindannyian, egy egységes rendszer részei vagyunk. Jelenleg ez a rendszer egyre tisztábban manifesztálódik, mint egy általános kölcsönös viszony, minden ember között, és a természet valamennyi része között. Az egyetlen megoldás, az egoizmus kiigazítása – hogy ez maga is integrált legyen. Ez a tárgya az integrált oktatásnak.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,606 seconds.