Dr. Michael Laitman

Minden benne a vágyban

Egyetlen teremtmény létezik, és ő a megszerzési vágy. Ez a megszerzési vágy, Fényt kap attól aki megteremtette őt a “létezés a semmiből”. Azaz, ebben a vágyban rögzítve vannak mindenféle jelenségek, amelyek feloszlanak öt részre: gyökér, A, B, C, D. Ami történik ezekben a részekben, és a közöttük levő viszonyban, ez amit a vágy érez és ennél nem többet.

Minden változás csak a megszerzési vágyban történik, ahogy érzi ezeket a részeket  -, ahogy ezek jobban vagy kevésbé összekapcsolódnak, ahogy nagyobbak vagy távolabbak, és így tovább. Ennek megfelelően stabilizálódik  a valóság amit vágy megragad, ezt tartalmazza ami történik benne.

A vágy létezhet, de mintha nem érzi magát, mintha benne működik csak a tudatalatt. Lehetséges, ő már érzi magát, minha érzi a valóságot. És lehet az is, hogy érzi magát, érzi a valóságot és a többieket is az ő érzésében.

Ezenkívül, a vágy érezheti magát és másokat, és ők érzik magukat és másokat. Ehhez társulhat valamilyen önérzet és észlelés. A kisgyermekek és az emberek akik nem fejlődtek – nem képesek beszélni ezeket.

De igy vagy úgy, minden a vágyban játszódik le, ugyanabban a régi vágyban, egy többszintű érzésben.

Az “e világ”-ban érzi a létét, valamint a közel másoktól vagy távol tőlük. Ez a kép jön létre az öt érzéki valóságban: látás, hallás, ízlelés, szaglás és tapintás. Ha levágjuk ezeket az öt érzékeket, akkor nem fogunk érezni semmit.

Ezért kell kihangsúlyozni, különösen a tapintási érzékelést – nem arról szól, hogy elérjünk valamit, hanem a magam fizikai érzékelése, amely összetett és létezik egy pontos felosztás amikor érintkezik a levegővel, és stb. Ezért, ha mi eltávolitjuk az öt érzéket, akkor a teremtmény eltűnik. Ez oldalról úgy tűnik, hogy a vágy alszik, de nem érez semmit, nincs érzése, nincs érzékelése, és valójában nem létezik.

Tehát, a mi munkánk egyazon vágyban történik. Mi nem szerezhetünk meg többet az öt résznél, az öt érzéknél, de képesek vagyunk kiterjeszteni és megváltoztatjuk a minőségüket. A legfontosabb, megérteni, amit mi érzünk, azt amit magunkban érzünk, és a jelenségeket, amelyek átmennek bennünk.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.