Dr. Michael Laitman

A fertőző járvány

Kérdés

Napjainkban senki sem hisz a másiknak. Még a magas kormányzati tisztviselők is szégyen nélkül lopnak. Akkor én, hogy higyek a barátomnak, amikor ő a Teremtő nagyságáról beszél?

Válasz

Először is, nem kérünk téged arra, hogy higgyél. És másodszor, pontosan ezért volt a generációk leesése, hogy lássa a saját szemével, hogy nincs ennél több mit keresni ebben a világban. A helyzet valóban segít látni a dolgokat egy reálisabb módon.

Te nem kell elhidd a barátod meghatottságát – ez befolyásol téged hit nélkül is. Ő nem kell mondjon neked semmit. Nem tudod, mi motiválja őt: hite vagy az megszerzése – egyszerűen “megfertőz” téged a meghatottságával, mint a vírus. Ez egyáltalán nem rajtad múlik. Ha hiszel neki, vagy gyanítod őt – nincs különbség. A fontos, hogy te meg vagy “fertőzve”.

Ezért, szükségünk van “utazni” közöttünk mint a “vírusok” a Teremtő nagyságához. Ki szerzi meg azt? – senki. Azonban, mindenki feszültégben van, és ez határozza meg a többit: minek és miért cselekszek, mit kell kiderítenem, mi hasznom van benne, hol van a Reformáló Fény, amely elfogja hozni nekem ezt, és így tovább. Ellenkező esetben nem valósíthatunk meg semmit.

Azért van szükségünk a törésre, hogy ne értjük egymást, és tudjunk valóban meglepődni a barátunk hazug sóvárgásán. Elég, hogy lássam a barátom arcát, hogy a Teremtő nagy az ő szemében – és én is felgyúlok. Az órromtól fogva vonz engem, dolgozik rajtam – nem számít, mindenesetre én csodálom őt. Erre van szükségem.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,143 seconds.