Dr. Michael Laitman

A kapcsolat mindennek a kezdete

Semmilyen  problémától nem szabadulunk meg, ha nem kezdjük el az összekapcsolódási ponttól. Ez az alapja, meg kell kezdenünk mindent. Ennek tulajdonítunk minden szót, minden funkciót, mindent amit akarunk. Pontosan erre a kapcsolódási pontra.

És ezért, tilos működtetni valamilyen gondolatot, mielőtt nem határozod meg ezt a pontot. Először te stabilizáljad magad, azután kezdjél gondolkozni, hogy megerősödjél, hogy terjesszed a módszert egyéb tulajdonságokkal, hogy csinálj belőle kört.

Ezt a környezet által tehetjük meg. Ha létrehozod ezt az pontot a barátokkal, akkor kibővül helyesen, és nem felejted el a legfőbb dolgot.

Kérdés

Akkor miért a helyzet egyre távolódik? Miért érezzük a nehézséget?

Válasz

Te érzed a nehézséget a fizikai edényedben, az egódban. Ha jobb neked, könnyebb neked, akkor boldog vagy. Másrészt, ha te haladsz előre a kölcsönösségben és kapcsolatban állsz a többiekkell, akkor boldog vagy, mert nincs nehézség.

A kérdés, hogy miért távolódnak az állapotok? ez egoista kérdés. Az ember amikor halad előre nem kérdez ilyeneket. Ő maga csak egy dolgot kérdez: “hol tudok lenni biztos a jelenlegi helyzetemben, hogy adakozzak, és semmi hasznom a magam számára?” Csak valamilyen jelre van szükségem, hogy én valóban élvezetet okozok másoknak, és teljesen leszakadjak magamtól. Nincsen szükségem érzésre, csak tudjam, hogy helyesen cselekszem. Ezt nevezzük adakozásnak.

Kérdés

Mi a jele ennek a cselekedetnek, hogy sikerültem e ?

Válasz

Az által, hogy megkapod a “kegyelem ragyogását “. Ő nem ad nekem semmit, kivéve ami az adakozáshoz tartozik. Akkor én értem és érzem, hogy a Teremtő nem tud semmit az én erőfeszítésemről és a megszerzésemről, senki sem tud róla, és ebből még nagyobb örömmet érzek. Ez annak a jele, hogy én tényleg leszakadtam az egómtól.

Kérdés

Hogyan lehet stabilizálni az ilyen megközelítést a szívünkben?

Válasz

Csak a társaság általános ismerete által. Szükségünk van a tudásra, amely “a levegőben”. Az adakozás jelenti, hogy nem kérek semmit ellenében, csak a helyes irányt, a helyes erőt, és maga az út, mint egy egyirányú útca.

Miután, korrigálom az összes edényeimet, én egy új szintre emelkedünk, és elkezdünk élvezni az adakozás érdekében. Ez valami olyasmi, amit nem lehet szavakba foglalni, mert az élvezetet nem érezzük az egyszerű vágyban, bár ők mind ott vannak …

Kérdés

Mi az “a csoport általános ismerete”?

Válasz

Ez egy általános tendencia, amely meghatározza az adakozást mindenek felett.  Mindenki kell tudja, hogy így kell beszélni erről, még hogyha mesterséges módon is  emeljük fel a Teremtő fontosságára.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.