Dr. Michael Laitman

Az Új Év csodálatos kezdete

Az Új Év csodálatos kezdete

A törött edények korrekciója lépésről lépésre történik, a Felső Anya (Ima Ilaa), az Acilut világának Bina-ja cselekedeteinek köszönhetően. Egy nagyon bonyolult rendszer működik itt, és az lehetővé teszi, hogy a befolyás előbb utóbb elérje a lelkeket. Azonban mindezen cselekedetek mögött, a Bina Fényébe öltözött Hochma (Bölcsesség) Fénye cselekszik, mely korrigálja az edényeket, a széttöredezett lelkeket.

Amikor mi imádkozunk, kinyúlva, kéréssel fordulva az AB-SzAG Fénye felé, azaz a Bina Fényébe öltözött Hochma Fénye felé, mi dicsőítjük annak gyönyörűségét (“gyönyörűség” arámiul “Shufra”). Ezért van az hogy létezik a Sófár, a különleges kürt megfújásának tradíciója az Új Évi ünnepségek alkalmával.

Ennek megcselekdtével mi áldjuk és elismerjük a Teremtő irányítását, azaz annak az erőnek a felsőbbségét, mely irányít és vezet minket, mely a Bina Fényébe öltözött Hochma Fénye, mely gyönyörűnek van nevezve. A Hochma (Bölcsesség, gyönyörűség) Fénye azon aspirációnkon belül mutatja meg magát, amekkora mértékben mi el akarjuk érni az adakozás tulajdonságát (Bina). Ez van az ember (Adam) kezdetének, születésének tekintve, azaz egy olyan teremtmény mely hasonlóvá (Dome) akar válni a Teremtőhöz.

Ez megmagyarázza miért a Sófár szimbolizálja az Új Évet: az a felső erő uralkodását dicsőíti, ez a kérésünk az AB-SzAg Fénye felé hogy az jöjjön el, korrigáljon minket, töltsön meg minket és emeljen fel minket a korrekció létráján a felső Király felé. Az összes olyan korrekció, melynek megtörténtére várunk az Új Év alkalmával, egyetlen napra gyűlnek össze, mely az “Év Feje”-nak, Ros HaSana-nak van nevezve, mivel potenciálisan ez már magában tartalmazza azt a tendenciát, irányt melyet mi az elkövetkező évben már a gyakorlatba akarunk helyezni.

2o12 szeptember 16., Reggeli lecke 1.rész, Rabash írásai

(HZS(

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,653 seconds.