Dr. Michael Laitman

Közös vágy tesz minket barátokká

Közös vágy tesz minket barátokká

Kérdés:

Hogyan tudom beteljesiteni a barátok vágyait, ha én egyáltalán nem értem, hogy ők mit akarnak?

Válasz:

Te tudod, hogy mit akarnak, mert azt akarják, amit te akarsz. Ők el akarják érni a korrekciót, fel akarják fedezni a Felső Erőt, amely működik a természetben. Azt az erőt, amelyet úgy nevezzünk, hogy az általános mindent magába foglaló természet.  Az egész valóság a természet.

Tehát, te tudod mit akarnak a barátaid. Ezenkívül, mindenkinek van mindenféle korporeális vágya, amelyek ismeretlenek számunkra, mindenkinek megvan a saját egyéni vonzódása, amely nem tartozik a spiritualitásra. De ami a spiritualitásra vonatkozik, azok a nagyobb vágyak és a magas célok.  Tehát mi tudjuk, hogy mi történik a barátokkal, ezért próbáljuk meg támogatni őket.

A támogatás azt jelenti, hogy  felemeljük a barátok hangulatát, hogy reményt adunk nekik és erőt. Azaz felemelkedett lelki állapotot a cél eléréséhez. Segítsünk nekik az úton, amennyire csak lehetséges. Felébresztjük bennük a cél nagyságát.

Elöljáró példával megmutatjuk nekik, hogyan lehet lenullázni magunkat a csoport előtt. Csak a kisebb tud a nagyobbtól befogadni, tanulni, így mindenkinek le kell nullázza magát a csoporttal szemben, hogy valamit megkaphasson a csoporttól.

Csoport egy spirituális erő, amely köztünk létezik. A csoport nem általunk épül fel. Csak úgy tűnik számunkra, mintha összegyűlnénk, és megépítenénk egy csoportot. De ez nem így van!

A Felső Erő gyűjtötte össze a csoportot, nem  mi találtuk meg egymást. Mindez az általános mező által történik, amely összekapcsol minket egymással.

Tehát meg kell értenünk, egyrészről, létezik egy elrejtésben lévő Erő, amely köztünk működik. De másrészt, ennek méltóan kell cselekednünk! Közeledni kell a  napi tanulás és kapcsolódás által Hozzá és egymáshoz, és akkor elkezdjük majd érezni ezt az Erőt. Így kezdődik el a közös munka köztünk.

Tehát mi a változások által elkezdünk lassan – lassan közeledni a Felső Erő feltárásához, és minden alkalommal felfedünk egy keveset a tulajdonságából. Akkor a magunkon belüli tulajdonságok által, azaz a Vele való formaegyezés által elérjük az Ő tulajdonságát, és ez azt jelenti, hogy Feltárjuk magunkban a Felső Erőt.

2o12 Oktober 12, Reggeli lecke, ” A barátok szeretete”, című cikkből

(BS)

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,705 seconds.