Dr. Michael Laitman

Születésénél fogva különböző, azonban céljában azonos

Születésénél fogva különböző, azonban céljában azonos

Kérdés:

Mire kell aspirálnom, a barátok nagyságára vagy a velük való egyenlőségre? Mi a valódi kapcsolat?

Válasz:

A barátokkal való egységre kell aspiráljál, mint egy ember egy szívvel. Te feléjük emelkedsz annak érdekében hogy benyomást tegyél rájuk a cél fontosságának üzenetével, és ugyanakkor meghajtod fejedet előttük annak érdekében hogy megkaphassad tőlük a cél fontosságának üzenetét.

Egyébként olyan lenne mintha egyenlőek lennétek, mintha semlegesítenétek egymást, azaz ez azt jelentené hogy semmilyen benyomást nem tesztek egymásra. Könnyebb “egyenlő”-nek lenni egymáshoz, egymásnak hátunkat mutatva, “Ez a tiéd, ez meg az enyém”, és akkor nem hasonlítom össze azt amivel én rendelkezem azzal amivel te rendelkezel. Még akkor is ha csak úgy teszünk mintha egyenlőek lennénk, már nyugodtan élek, és nincs panaszom.

De a valódi egyenlőség azt jelenti hogy mi össze akarunk kapcsolódni, benyomást adva egymásnak a Teremtő hatalmasságával amennyire ez csak lehetséges. Annak érdekében hogy ez megtörténjen lenullázzuk magunkat, és a közösséget pedig olyan magasra értékeljük amennyire ez csak lehetséges. Tehát mindannyian, akik ilyen egymástól különbözően lettünk megteremtve, valóban egyenlővé válhatunk, egyenlőek a cél vonatkozásában.

Amennyiben mi arra sóvárgunk hogy adakozhassunk egymásnak, amennyiben sóvárgunk hogy megadhassuk magunkat egymás előtt, amennyiben arra sóvárgunk hogy felemelkedhessünk és a Teremtőt nagyobbnak láthassuk, amennyiben csak az Ő irányában sóvárgunk, amennyiben össze akarunk kapcsolódni, magunkat megszorítani, magunkat lenullázni és a Teremtőhöz olvasztani, akkor ezáltal egyenlővé válunk. Végül is a célunk kapcsol minket Ő hozzá. Azáltal, hogy beépülünk a Teremtőbe, mi mindannyian egyenlővé válunk még akkor is ha születésünktől kapott tulajdonságainkban különbözünk egymástól. A Teremtő az. aki különbözőnek teremtett meg minket, hogy azáltal hogy Ő belé mindannyian beépülünk, a különbségeink eltűnjenek.

2o12 október 18., Reggeli lecke, 1.rész, Rabash írásai

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,705 seconds.