Dr. Michael Laitman

Vasfal választja el a felhasználó vágyát…

Vasfal választja el a felhasználó vágyát...

Kérdés:

Miért írja Báál HáSzulám, hogy vasfal választ el minket a Kabbalától, és meg kell nyitni?

Válasz:

Báál HáSzulám érzi a szükséget a Kabbala felfedezésére, bár az emberek, nem látják a szükségességét. Éppen ellenkezőleg, a Kabbala-t, elutasítják minden erejükből, mindenféle kifogást használva. Az emberek úgy tűnnek, mint a betegek, és nem akarják megismerni az egyetlen gyógyszert, amely megmentheti az életüket.Tehát, ezért meg kell próbálnunk elhozni nekik ezt a gyógyszert mindenféle módon, mint a gyerekeknek szépen becsomagolva mindenféle kifogással, és kívánsággal, előzetes magyarázatokkal. Mert tenni kell valamit!

A közember nem érez elválasztást közte és a Kabbala között. Csak később kezdi el felfedezni, hogy a Kabbala bölcselete egy módszer a Teremtő felfedésére a személy számára ebben a világban. Az ilyen felfedés ellentétes a mi természetünkkel. Ha úgy éreznénk volna, hogy a Teremtő felfedése édes és hasznos a megszerzési vágyunk számára, ami a következőket jelenti: több kaja, szex, család, pénz, tisztelet, tudást, akkor készen lennék sóvárogni utána.

De ha a Teremtő szeretete azt jelenti, hogy a mások felé irányuló szeretet, ahogy írva van “A mások szeretete a Teremtő szeretete”, akkor senki sem akarja. Mindannyian elutasítják, és vele együtt a Kabbala bölcseletét is.

Ezért a tudatalattinkban mi ellenállunk a Kabbala bölcseletének természetes formában 100%-ban, mint ahogy a Teremtő ellenében. Mi azt képzeljük, hogy a Kabbala valami misztika, mindenféle érdemei vannak, áldások, csodák és ily módon képesek vagyunk felhasználni, úgy, hogy hazudunk magunknak, hogy foglalkozunk Kabbala bölcseletével. Valójában, ez valami teljesen más.

Ily módon képesek vagyunk a Teremtőhöz fordulni, és imádkozzunk Neki, hogy valami jót kapjunk. Csak ezért van szükségünk a Teremtőre, hogy valami jobbat kapjunk meg magunknak. Ezért a Teremtő rossz nekünk, és mi nem akarjuk. Minden megvalósul a felhasználó vágya alapján. Ezért, a Kabbala bölcselete követ minket már két ezer éve, és mi vasfallal vagyunk elválasztva Tőle.

2o12 november 11, Reggeli lecke, A Tiz Szfira Tanulmánya

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.