Dr. Michael Laitman

Egy szétmorzsolt torta

Egy szétmorzsolt torta

Kérdés:

A Kabbala Bölcselete szerint minden a személyen belül tárul fel. Akkor hol is vannak a spirituális világok, azok amikről a leckékben tanulunk?

Válasz:

Mindez a barátainkhoz való hozzáállásunkban létezik. Egyszer mi mind egy egészt alkottunk, és nem egy “szeletelt tortát”. Aztán volt egy vágy, amiben a Fény lakott. Később a megszerzés vágya közénk ereszkedett, egy szándék a megszerzés érdekében, ami összemorzsolt minket.

Ma pedig minden egyes torta morzsácska csak élvezni akar, összehasonlítva magukat másokkal azok kárára, azok kárával. Ez az amit érzünk, és ez az, ami mindent meghatároz. Következésképpen, ha meg akarunk ettől szabadulni, át kell változtatnunk a megszerzés szándékát olyan szándékká, mely az adakozás érdekében történik, aminek a célja az adakozás; ekkor mi összegyűjtjük a szétmorzsolt torta darabkáit, magunkat. A felsőbb Fény fogja mindehhez a ragasztót szolgálni, hogy a réseket kitöltse, azt ami közöttünk van.

Most mi nagyon ellentétesek vagyunk egymással, egy űr van érzéseinkben, mintha vákum, lenne közöttünk. Mi több, mindenki csak növelni akarja ezt az űrt, mintha nem lenne szüksége semmiféle kapcsolatra a többiekkel maga körül.

Szóval, amikor kimenekülünk önmagunkból és hívjuk a többieket, mert érezni akarjuk őket a közöttünk lévő távolság ellenére, képes vagyok ezt az űrt eltüntetni. Így én fel akarok emelkedni annak érdekében, hogy a szükséges hálózatot megépítsem mindezek felett, az BYA (Bria, Yecira, Ásziá) világok hálózatát.

Ekkor ez az űr a felsőbb Fénnyel van kitöltve. Először ez nagyon kicsiny volt és olyanok voltunk, mint egy összemorzsolt torta, de most, a taszítás tetőfokán, amikor ki kell töltenünk az űrt közöttünk a szeretet és adakozás erejével, minket mindez arra figyelmeztet, hogy fel kell fedeznünk a közöttünk lévő kapcsolatot. Olyan ez, mintha a tortánkat csoki krémmel töltenénk meg, amihez egyfajta jóságot kavarunk.

2012 November 20, Napi Kabbala lecke negyedik része “A Kabbala Bölcseletének esszenciája”

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.