Dr. Michael Laitman

Útmutatókká válva az egész világ számára

Útmutatókká válva az egész világ számára

Rav Kook, “A Fények”, “A Háború”, 9.pont: A világ épületének, mely most összeomlik a vérrel telt kard szörnyű vihara előtt szüksége van az Izraeli nemzet épületére. A nemzet építése és annak szellemének felfedezése egy dolog, és az kapcsolódik a most széteső világ épületéhez, mely egy erőre vár mely egyesült és magasztos, és mindaz a Knesszet Izrael (Izrael Gyülekezete) lelkében található. A Teremtő szelleme azzal van megtelve, és lehetetlen az ember szelleme számára, melyben lüktet a lélek érzete, hogy az megnyugodjon ebben a fontos órában, anélkül hogy hívná a nemzet összes hatalmas erőit: Ébredjetek fel, és emelkedjetek hogy teljesítsétek feladatotokat.

A dolgok nem lesznek korrigálva, és nem javulnak, hacsak Izrael nemzete meg nem érti különleges szerepét, saját magukkal kapcsolatban, az egész világgal kapcsolatban, és a Teremtővel kapcsolatban, és hogy megértsék elkötelezettségüket mindenkivel szemben. Ez a természet törvénye, mely nem függ a mi beleegyezésünktől, és nem szükségeltet semmilyen beleegyezést.

Bármi is történjen meg kell tartanunk ezt a törvényt, akár a Fény útján, akár a szenvedés útján. Az emberiségnek el kell érnie a forma azonosságot a Teremtővel, és mi vagyunk az a rész mely arra kötelezett, hogy ezt a folyamatot elkezdje mindenki számára, és a többieket vezesse, példát mutatva a többi nemzeteknek. Meg kell értsük és el kell fogadnunk küldetésünket, akár önkéntesen abba beleegyezve, azt megértve és magunkra véve a felelősséget, vagy a hatalmas gyűlölet nyomása által ami megjelenik majd ellenünk, azok a nehézségek, problémák és a fejlődés szenvedési melyek nyomást helyeznek majd ránk.

El kell fogadnunk, hogy a korrekció teljes módszere elvezet minket a mások szeretetétől a Teremtő szeretetéig, és ez a módszer van a Kabbala Bölcsessége-nek nevezve. Ez a bölcsesség a közöttünk levő kapcsolatról beszél, a közöttünk levő kapcsolat hálózatról, melybe a teljes valóság, a világok teljes rendszere benne van foglaltatva. Azáltal hogy felépítjük és felfedezzük a kapcsolatot egymás között, felfedezzük a felső, spirituális valóságot, mely az önző korporeális valóság felett létezik, amely valóságban ma élünk.
Meg kell hogy értsük, hogy a Kabbala Bölcsessége nem vörös karkötőkről szól ahogy azt a nem vallásos emberek gondolják, és nem arról hogy bálványokat építünk mely bálványok már Ábrahám napjaiban össze lettek törve, nem miszticizmusról, ahogy azt a vallásos emberek képzelik, és nem különböző áldásokról, imákról melyek által mindent saját érdekemben, csak magam számára akarok jóvá változtatni. Valójában ily módon senki nem gondol saját maga korrekciójára, hanem ehelyett önző változásokat akarnak: nem azt hogy én magam megváltozzak, hanem hogy minden rajtam kívül megváltozzon hogy nekem jó legyen.

Azonban a Kabbala Bölcsessége Isten munkája, melyen keresztül, a Fény segítségével, azaz az adakozás tulajdonságának segítségével mi magunkat akarjuk megváltoztatni értelem feletti hitben, annak érdekében hogy hasonlóvá váljunk a Felső Erőhöz, és hogy azzal forma azonosságot érjünk el, hogy elérjük vele az összeolvadást. Ez jelenti azt hogy Ádám-má (ember) válunk, mely azt jelenti hogy a Teremtővel “hasonló” (domeh – héberül) formát veszünk fel.

Erre kell irányítanunk a nemzet teljes erejét, ahogy azt Rav Kook (Izrael első Fő Rabbija) itt mondja: Csakis ezen erők felfedésében érjük el a nemzet szellemiségének megteremtését, és Izrael összes lelkeinek gyűlekezetét, a “Knesszet Izrael”-t. És akkor válunk majd “a Főpapok Királyságává és Szent Nemzetté” az egész világ számára, mivel ily módon példává, és útmutatóvá válunk mindenki számára.

2o12 november 21.,Felkészülése a reggel leckére

HZS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.