Dr. Michael Laitman

Miért ráncigál minket folyamatosan a Teremtő?

Miért ráncigál minket folyamatosan a Teremtő?

Mi folyamatosan a befolyása alatt vagyunk ennek az egyetlen és egyedüli erőnek, a Teremtőnek – “Nincsen más Rajta kívül”. Miért zavar minket össze állandóan? Mi alszunk, és aztán mi hirtelen felébredünk, ihletet kapunk, örvendezünk, és aztán újra nincs ötletünk, hogyan tovább. Mi azt érezzük, hogy közel akarunk lenni barátainkhoz, aztán pedig olyan távol szeretnénk tőlük lenni, ahogy az csak lehetséges, távol a csoporttól. Egyszer magas spirituális szinten vagyunk másszor pedig szomorúak vagyunk. Mit akar Ő velünk? Miért lökdös minket állandóan egyik oldalról a másikra? Miért nem ad pontos, konkrét utasításokat nekünk, hogy kell előre haladnunk?

A vallások ezt diktálják: “Tedd ezt és ezt, és minden jóra fordul. Ne tedd azt máskülönben bajba kerülsz”. Minden világosan szól. Ezzel a módszerrel tanítjuk gyermekeinket is: “Hagyd ezt abba, ez rossz dolog. Akkor leszel sikeres, ha azt teszed, amit én mondok neked”.

Minden, amit a világunkban teszünk többé kevésbé világos számunkra, kivéve a saját lelki munkánkat. Olyat csinálunk, ami egyszerűen megfoghatatlan. Állandó zavart érzünk. Mindaz, amit tegnap még tisztán értettünk, ma már teljesen homályos és nem tudjuk visszahozni azt. Miért változtat minket a Teremtő olyanokká, akik egyik állapotból a másikba csapongnak, ebből valamilyen következtetéseket vonhatnak le mások? Ha Ő az Egyedüli, az Egyedi és az Egységes, ha Ő az egyetlen erő, amely minket irányít, akkor hogyan származhatnak Tőle ezek a különböző állapotok? Miért tesz meg Ő mindent azért, hogy összezavarjon és megzavarjon minket, és olyan állapotba vigyen minket, ahol vágyaink és gondolataink már egyáltalán nem segítenek.

Kérdés:

Miért csinálja mindezt? Ha, mondjuk, ez az egyedüli erő taszigál minket egyik oldalból a másikba, akkor miért visz minket olyan állapotba, ahol minnél jobban haladunk, annál jobban kétségek és bajok között találjuk magunkat. Valóban azt akarja, hogy közelebb kerüljünk Hozzá? Miért nem akarja, hogy intelligensebbek és erősebbek legyünk? Csak egy cél létezik, egy módszer, és semmi más. Akkor miért éljünk át az ellenséges érzéseket és véleményeket? Mi történik itt általában? Miért van mindezekre szüksége?

Válasz:

A Teremtő folyamatosan összeráz minket azért, hogy megértesse velünk, hogy mi tehetetlenek vagyunk, továbbá hogy motiváljon minket, hogy felkeressük Őt. Hogy miért ráz minket állandóan, mintha egy mosógépben lennénk? Azért teszi mindezt – kiveszi a lábunk alól a talajt, amin állunk, – hogy belé tudjunk kapaszkodni …

2012 November 05, Grúziai kongresszusból

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,643 seconds.