Dr. Michael Laitman

A “Malchut”, amely megakarja szerezni a “Keter”- t “

Kérdés:

Miért a kérdés az élet értelméről tisztábbnak van tekintve, mint egy egyszerű tétel?

Válasz:

Azért, mert ez a kérdés a “szívben levő pontból” származik, a legbelsőbb vágyból, amely az emberben létezik. Minden, amit a Teremtő teremtett az a vágy, és mindannyiunkban benne található egy rész ebből a nagy vágyból. Ez a legbelsőbb pontja a vágynak, az igazi pont, ahol felébred a kérdés: “Minek élek?”. Ezt kell én felfedezzem.

Ha az ember kérdezi minek él, ennek az a jele hogy a szívében található mind a négy szintje a vágynak. És a negyedik szint, amely az utolsó, ott akarja felfedezni a “Keter” – t (Korona): Le kell tisztázzam, hogy ki vezet engem, miért és minek, és egyáltalán mi történik itt? Le akarom tisztázni, hogyha egyáltalán érdemes e még élni? Mert ha nem fedezem fel a “Keter”- t, az okot, akkor semmi más megtöltések, amit megszerezhetek, nem elégítenének ki. És bár még mindig zavart vagyok és más célok felé fordulok, de a legfontosabb dolog számomra, hogy felfedezzem az okot, és ennek az eredményeit.

Én egy valós és őszinte válasz akarok kapni:  van ennek az életnek célja vagy nem? Ha nem akkor minden más kompenzáció csak rosszabbítja a kétségbeesésem, mert nekem nincs szükségem erre.

Ha az ember elér egy ilyen kérdéshez, akkor ez azt mondja, hogy ő kérdez a “Malchut” pontból a “Keter” pontról, mert szükséges neki felfedezni Őt! Azaz, ő már meg van érve a Teremtő felfedezésére, az összeolvadásra, és mások még nem. Egyelőre ők még kell, hogy várjanak, hogy megkapják a felvilágosodást rajtunk keresztül, amely felgyorsítja a fejlődésüket. Ha csatlakoznak hozzánk, mi aggódni tudunk értük. Minden az ember vágyán múlik, és meg kell várni ameddig megér, mert tilos enni az éretlen gyümölcsből.

2o12 November 26, Reggeli lecke “A Tiz Szfira Tanulmányából

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.