Dr. Michael Laitman

Az egó fátyolán keresztül

Az egó fátyolán keresztül

Kérdés:

A csoporton belül hogyan dolgozunk a szándékainkon és hogyan érjük el a helyes vágyat a felemelkedéshez?

Válasz:

Úgy kell elképzelnünk a felemelkedést a világunkból az Ein Sof világáig (a végtelenségig), mint egy olyan valamit, ami már most elérhető számunkra, akár már ebben a pillanatban. Folyamatosan ezt kell játszanunk a csoportban és a műhelymunkák alkalmával. Állandóan ezt kell elképzelnünk magunkban, úgy mint egy kívánatos állapotot, amiben én folyamatosan részt akarok venni; ennek a célnak kell minden pillanatomat alakítania. Csak akkor tudjuk magunkra vonzani a jó és jótékony hatását a körülölelő fénynek, ha elképzeljük ezt a célt magunkban.

Ez egy fizikai törvény. Amennyiben én arra vágyok, hogy magamra vonzzam a fény erejét, az működésbe lép és elkezd befolyásolni engem és korrigál engem, így egy új állapotba kerülök.

Kérdés:

Szóval, akkor mindez azt jelenit, hogy úgy kell látnunk a barátainkat, mint akik nagyszerű emberek, még akkor is, ha nem értek mindenben egyet velük és azt érzem, hogy nincs igazuk?

Válasz:

Természetesen! Mi az, hogy egyetérteni vagy nem érteni egyet velük? Ki vagyok én? Én egy kicsi, értéktelen, tanulatlan személy vagyok, akinek nincs elérése a spirituális világhoz. Azért kritizálom a barátaimat, mert attól jobban érzem magam, az egoista tulajdonságaim miatt történik mindez. Úgy tűnik számomra, hogy ők mindannyian rosszak, kellemetlen személyek. Persze, nekem tilos ebben a formában elfogadnom mindezt, amit látok és hallok róluk.

Ezzel ellentétben, meg kell értenem, hogy az egóm köztem és a csoport között létezik. Azon keresztül látom őket és mindent az egón keresztül kapok meg. Ez azt jelenti, hogy a “kik is ők és mit is kapok tőlük” kérdésekre addig nem kapunk választ, amíg meg nem semmisítjük az egónkat.

Az egó fátyolán keresztül

De, amint megsemmisítem az egómat, képes leszek látni azt, ami előttem van. Látni fogom, hogy mindez a Teremtő! Nem a barátokat, nem a csoportot, csak a Teremtőt! Egy tökéletes állapotban fogom magam érezni.

Nos, ha én külön vagyok tőlük, az egómon belül ücsörgök, amikor egyfajta egoista gumóban vagyok, hogyan lennék képes így bárkit is megítélni?

2012. December 7, Novosibriszki Kongresszus 2.leckéből

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,702 seconds.