Dr. Michael Laitman

A szeretet bíbor szikrái

A szeretet bíbor szikrái

Kérdés:

Ön azt mondta, hogy ki kell vegyük a szívben található pontot magunkból, azt magunkból kihelyezve. Nem értem hogy ez mit jelent. Ha a pont bennem van, hogyan tudom azt magamból kitenni? Én elégedettséget, beteljesülést érzek, és azt mint megfigyelő megvizsgálom. Akkor ez a pont valamennyire le van választva rólam?

Válasz:

Ez egy olyan érzés mely közted és egy másik között jön létre, és olyan mint egy nyugodt, meleg, valóban bíborban ragyogó pont. Még csak nem is pont, hanem egy kicsiny gömb közötted és a másik között.

Az nem számít hogy a másik az egy férfi, vagy nő, észre sem veszed. Ennek semmi köze nincsen nemiséghez, vagy külső megjelenéshez vagy bármilyen külső dologhoz. Ez a pont egyszerűen megjelenik, és te nem a személyre magára tekintesz, hanem erre a kicsiny gömbre ami megjelent közetetek. És akkor ezért dolgozol. Ez a legfontosabb dolog számodra.

Ez a gömb a személy vágyait, aspirációit tartalmazza. Te hirtelen elkezded azokat érezni, és hirtelen elkezdesz azokért dolgozni. Azt akarod hogy ez a gömb növekedjen. Az vonz téged, izgat téged mint egy tűzgömb, és te azért dolgozol.

Kérdés:

De amennyiben ez nem izgat engem, az azt jelenti hogy én vagyok az aki elégedettséget érez?

Válasz:

De ez nem te vagy, magadon belül, te ebben a gömbben vagy, te ebben a másik iránt felébredő szeretet érzetében vagy. Te továbbra is úgy állsz mint egy megfigyelő, és továbbra is önzőségedre alapozod magad, de már ezt az új állapotot keresed. Az már a tiéd, az benned él.

Próbáld meg!

2o12 december 8.,Novoszibirszki Kongresszus 4.lecke

HZs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.