Dr. Michael Laitman

A meleg viszonyulás a barátok iránt elvezet a Teremtőhöz

A meleg viszonyulás a barátok iránt elvezet a Teremtőhöz

Ha irányítani akarom magam a Teremtő felé, akkor nekem szükséges melegséget érezni a barátok irányába, mint például a “málna bogyó”, éreznem kell az attitűdöt ebben az irányban, mintha én ezen keresztül jutnék el a Teremtőhöz. Mivel én azért szeretem a barátot, mert bennük található a Teremtő.

A Teremtő bemutatja magát nekem a barátokon keresztül a világok formájában, amely az Ő rejtettségének a formáját. Ha én megszerzem a szeretetet a világgal, ez azt jelenti, hogy én elérem a szeretetet a Teremtővel, szemben aki megteremtette ezt a világot, és aki a világban rejtőzik.

Felmerül a kérdés: “Miért van a Teremtő elrejtve a világban, és nem a Tórában?”, Mert a világban ez azt jelenti, hogy rejtettség, és ha használom a Tóra Fényét, akkor én felfedezem a Teremtőt a rejtettség mögött.

Az előrehaladás szakaszai a barátok a szakaszában előrelépés a Teremtő irányába, és ezenkivül nincs semmi. Ez az egész jelenti a szeretet útján, a végső cél irányába, és amit mi elérünk a hosszú út során Még a legkisebb lépésnél is felfedeződik a gyűlöletet, ellentéte a – szeretetnek. Szóval minden alkalommal, minden fokozaton, a gyűlölet és a szeretet.

13.12.2012, Reggeli lecke, “Bevezető a Tíz Szfira tanulmányába”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.